Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 13 april

Hoorn 13-04-2004 - 13.05 uur

Alcoholcontrole
Hoorn, dinsdag 13 april 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.20 uur werd een 59-jarige man uit Zwaag in een personenauto gecontroleerd op de Veemarkt in Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 275 ug/l. dat is juist een slok meer dan het toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. Het bleek overigens de derde keer binnen een jaar tijd te zijn dat hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Inbraak woning
Enkhuizen, dinsdag 13 april 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur werd de bewoner van een woning aan de Breedstraat in Enkhuizen wakker van stemmen, mogelijk afkomstig uit zijn woning. Toen hij even later ging kijken, bleek er in de woning te zijn ingebroken. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de voordeur via de brievenbus open te "hengelen". De voordeur zat niet op een nachtslot. Uit de woning werd een laptop ontvreemd.

Inbraak in boot
Wervershoof, zaterdag 10 april 2004.
Tussen 27 maart en 10 april werd er ingebroken in een metalen kajuitboot welke lag afgemeerd onder een brug van de Dirk Bijvoetweg in Wervershoof. De daders kwamen binnen door de deur van de kajuit te forceren. Uit de kajuit werd een groot aantal goederen weggenomen. Zo gingen de daders er ondermeer vandoor met het kookgerei, de ankers, het kompas, de Nederlandse driekleur en de zwemtrap. Aangezien de boot aan de buitenzijde lichte schade heeft, lijkt het aannemelijk dat de dieven er met een boot heen zijn gevaren.