Ingezonden persbericht


Netviewer nieuw in Nederland: software voor web-collaboration zonder enige installatie

Oplossing in de praktijk te zien op TINE, stand 10.003

Tilburg, 13 april 2004 - Netviewer is de nieuwste software voor web-collaboration: interactieve samenwerking via het web. Met de software kunnen internetgebruikers zonder installatie bij elkaar op het beeldscherm kijken en zo samen teksten, berekeningen, grafieken, bouwtekeningen en andere documenten inzien en ook bewerken. Netviewer is inzetbaar voor marketingactiviteiten, als effectieve verkoopondersteuning en voor vergaderingen (ook intercontinentaal). Netviewer wordt ook toegepast binnen ICT-helpdesks en voor systeembeheer op afstand. Deze software voor internetsamenwerking is er in twee varianten: Netviewer one2one voor twee gebruikers en Netviewer one2many voor tot 100 deelnemers. Deze laatste versie is uitermate geschikt voor live web conferences en voor online trainingen. De link voor een Netviewer live-demonstratie is te vinden op www.netviewer.nl. Netviewer is op The ICT & Networking Event (RAI, 20-22 april 2004) te zien op de stand van distributeur Dekkers Intermediair: standnummer 10.003.

Netviewer one2one in praktijk
De toepassing van de Netviewer-oplossing in de praktijk is eenvoudig. Een leverancier kan bijvoorbeeld een klant via het web eenvoudig een bedrijfspresentatie laten zien. Binnen een beveiligde sessie ziet de klant in eerste instantie exact wat er op het beeldscherm van de host - in dit geval van de leverancier - staat (Show-modus). De host kan flexibel bepalen welke zaken de client te zien krijgt. Zo kan hij op de achtergrond (ongezien voor de tegenpartij) berekeningen maken en documenten opzoeken. Hij kan zelfs rechten toekennen aan de client om via internet bepaalde applicaties te gebruiken, die draaien op de host-pc. Met één druk op een toets zijn de rechten ook weer af te nemen.

Netviewer one2many
Voor sessies met maximaal 100 deelnemers is er Netviewer one2many. De moderator kan van een sessie niet alleen zijn eigen beeldscherm tonen aan de deelnemers, maar ook één van de deelnemers rechten geven om op zijn scherm te werken. Ook kan flexibel tussen de verschillende beeldschermen worden geschakeld.

Netviewer en veiligheid
Netviewer kenmerkt zich door een hoog veiligheidsniveau. Elke sessie is beveiligd op basis van 128-bit encryptie met wachtwoord of sessienummer. Belangrijk is dat de client en de host geen software hoeven te installeren. De veiligheid van Netviewer is reeds getest en bewezen door verschillende onafhankelijke instituten.

###

Over Netviewer
Netviewer GmbH is leverancier van de gelijknamige software voor websamenwerking en web-conferencing. Met de Netviewer-software kunnen gebruikers via internet live bij elkaar op het beeldscherm kijken en zo samen teksten, berekeningen, grafieken, bouwtekeningen en andere documenten inzien en bewerken. Netviewer is ideaal voor locatieonafhankelijk samenwerken binnen functies als verkoop, marketing, ontwikkeling en support, en vele andere bedrijfsfuncties. De live-communicatie via internet bespaart reistijd en kosten en verhoogt de productiviteit. Netviewer is in gebruik binnen ondernemingen als Agfa, Bayer, BMW, Deutsche Post en Ernst & Young, en bij meer dan 900 andere concerns en middelgrote bedrijven. Netviewer is gevestigd in Karlsruhe (Duitsland). Voor meer informatie: www.netviewer.de of www.netviewer.nl.

Over Dekkers Intermediair
Dekkers Intermediair BV is de exclusieve en gecertificeerde distributeur van Intuit Track-It!, 's werelds meest gebruikte systeem voor helpdesk- en asset management. Intuit Inc. is de vijfde grootste software-onderneming ter wereld. Dekkers Intermediair is een van de snelst groeiende bedrijven in de helpdesk- en asset-management-industrie van de Benelux. Daarnaast is Dekkers Intermediair de exclusieve distributeur voor Netviewer, de software voor Web-collaboration van de gelijknamige Duitse leverancier. Voor meer informatie: www.d-i.nl

Netviewer is op The Internetworking Event (TINE) (RAI, 20-22 april 2004) te zien op de stand van distributeur Dekkers Intermediair: 10.003.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht