Ingezonden persbericht


Trend Micro lanceert gratis viruswaarschuwingsdienst via WAP

Utrecht, 13 april 2004 - Trend Micro, Inc., vooraanstaand leverancier op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), introduceert een gratis WAP-dienst voor GPRS-gebruikers. Personen met een GPRS-toestel krijgen vanaf nu kosteloos en zeer snel toegang tot de laatste virusinformatie via een Wap gateway. De service is onder andere geschikt voor IT-managers en IT-consultants die constant alert willen zijn op virussen, ook wanneer zij geen toegang hebben tot hun e-mail. In combinatie met de SMS-service van Trend Micro beschikken zij op de snelst mogelijke manier over de meeste details van het gesignaleerde virus.

Deze gratis dienst biedt de volgende informatie:


* details over viruswaarschuwingen;

* korte beschrijving van het virus of de wormen van dezelfde familie;
* Het actuele pattern file;

* actuele versie van de scanmotor;

* bijkomende informatie over de belangrijkste bedreigingen.

De dienst kan worden geoptimaliseerd wanneer hij wordt gecombineerd met SMS-waarschuwingen. Via een gratis Trend Micro-abonnement krijgen de abonees een viruswaarschuwing per SMS toegestuurd en kunnen ze, via de WAP gateway, gedetailleerde informatie raadplegen.

De dienst is via WAP toestels per direct beschikbaar via het volgende adres: www.trendmicro-europe.com/wap.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.