Gemeente Almere

Stadsarchief zoekt vrijwilliger

Vrijwilliger beeldredactie gevraagd

Het Stadsarchief zoekt voor het project wijkgeschiedenissen op internet een tweede enthousiaste vrijwilliger. Deze m/v zal samen met de huidige vrijwilliger het project ten uitvoer brengen. De werkzaamheden bestaan uit het, in overleg, voeren van de beeldredactie van de website.

Profiel

Liefst een (kunst-,cultuur-)historische of journalistieke achtergrond. Ervaring met soortgelijke projecten, in print of op het web. Bereidheid gedurende komende maanden enige uren per week aan het project te besteden te besteden. Creatief, oplossingsgericht.

Projectbeschrijving wijkgeschiedenissen op internet

Het archief ontwikkelt momenteel een interactieve pilot website, waarop alle Almeerse wijken met de geschiedenis van de wijk aan bod komen: de totstandkoming van de wijk, bijzondere gebeurtenissen en bijzondere mensen, verklaring van straatnamen enzovoort.

Het is de bedoeling dat alle Almeerders, via internet, altijd en overal kennis kunnen nemen van de (beeld)geschiedenis van hun eigen woonomgeving. Door te beginnen met de zeer nabije geschiedenis, letterlijk: de eigen straat en wijk, krijgen ze gevoel voor de eigen lokale geschiedenis, ook in deze jonge stad. Naar verwachting zullen de bewoners van Almere op deze wijze een levendiger band met hun eigen wijk en stad opbouwen en zal dat zeker het "Almere-gevoel" bevorderen. Als eerste wijk is gekozen voor de Filmwijk in Almere-Stad Oost. Met tekst, kaarten, (lucht)fotos e.d. wil het archief een algemene schets geven van de totstandkoming van de wijk en de straten. De kern van de website zal worden gevormd door een interactieve kaart van de Filmwijk.