MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Zeer succesvol North Sea Jazz Festival Cape Town 2004

Afgelopen paasweekend vierde het North Sea Jazz Festival Cape Town op 10 en 11 april haar vijfjarig jubileum. Beide dagen van dit feestelijke evenement waren, evenals vorig jaar, geheel uitverkocht. In totaal trokken ruim 30.000 bezoekers naar het Cape Town International Convention Centre. Deze nieuwe festivallocatie maakte dit jaar een groei van vier naar vijf zalen mogelijk.

Tot de hoogtepunten van het festival kunnen gerekend worden de optredens van zangeres Cassandra Wilson (die op 17 mei ook Nederland aandoet), bassist Stanley Clarke, meestergitarist Al DiMeola en natuurlijk Zuid-Afrikas eigen trots, Miriam Makeba. In totaal traden ongeveer veertig acts op, waarvan de helft afkomstig uit Zuid-Afrika. Nederland werd vertegenwoordigd door de Toon Roos Group en Tashas World.

Het North Sea Jazz Festival Cape Town 2004 viel samen met de herdenking van tien jaar democratie in Zuid-Afrika, dat de hele maand april gevierd wordt. Na vier jaar investeren is er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van het festival een bescheiden winst gemaakt.

Volgend jaar wordt de zesde editie van het North Sea Jazz Festival Cape Town gehouden in het laatste weekend van maart. Het evenement wordt georganiseerd door de Zuid Afrikaanse evenementenorganisatie ESP Afrika in samenwerking met de Nederlandse organisatie van het North Sea Jazz Festival.

De 29e editie van het Haagse North Sea Jazz Festival vindt plaats op 9, 10 en 11 juli 2004. De kaartverkoop voor het festival start zaterdag 15 mei.

www.northseajazz.com

13 apr 04 14:48