Ingezonden persbericht


Persbericht

Vergelijk.nl lanceert haar eerste productvergelijker Digitale camera's hebben de primeur, meerdere productlijnen volgen

Utrecht - 13 april 2004 Vergelijk.nl heeft vandaag haar eerste productvergelijker gelanceerd.
Vanaf nu is het mogelijk om digitale camera's niet alleen op prijs te vergelijken, maar ook inhoudelijk op technische specificaties. Circa 400 camera's worden op diverse kenmerken vergeleken zoals op megapixels, zoom, diafragma en instelbaarheid. De productvergelijker is gekoppeld aan de prijsvergelijker; de bezoeker kan de gezochte camera meteen bestellen bij één van de bij Vergelijk.nl aangesloten winkels.

Productvergelijker
Vergelijk.nl is van oorsprong een prijsvergelijker, maar heeft daar nu de productvergelijker aan toegevoegd. Zij heeft hiervoor gekozen om de bezoeker nog beter van dienst te zijn. Vaak weet deze nog niet precies welk product het beste bij zijn of haar wensen past. Door op een handige en overzichtelijke manier de kenmerken van het product te geven, kan de bezoeker online de keuze maken.
De zoekfunctie biedt hierbij ondersteuning; de beginnende fotograaf kan op een eenvoudige manier camera's zoeken en vergelijken, voor de hobbyist en professional is er een uitgebreidere zoekmogelijkheid. Met die laatste optie kan op bijna alle kenmerken gezocht en vergeleken worden.
Per digitale camera zijn ruim 40 kenmerken opgenomen, met een foto ter illustratie. Het is mogelijk om een selectie te maken van maximaal vijf camera's en die naast elkaar te zetten. Bij het verschijnen van nieuwe modellen camera's worden deze meteen toegevoegd, zodat de bezoeker altijd actuele informatie vindt.

Met de productvergelijker digitale camera's is Vergelijk.nl een nieuwe weg ingeslagen. 'We hebben bewust voor deze nieuwe richting gekozen. Onze bezoekers gaven aan meer inhoudelijke informatie over een product te willen weten, voordat ze overgaan tot de aanschaf ervan', aldus commercieel directeur Roland Mulder. 'Natuurlijk kan die productinformatie ook elders gevonden worden, maar we streven er juist naar om een zo volledig mogelijke marktplaats te zijn voor e-shoppende consumenten. Daar hoort niet alleen prijsinformatie bij maar ook productinformatie.'
De productvergelijker digitale camera's is de eerste in een range van productlijnen. Op dit moment wordt gewerkt aan andere productgroepen, o.a. mobiele telefoons.

Over Vergelijk.nl
Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 2000 opgericht door drie partners. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste prijsvergelijkingssites van Nederland. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, portokosten en levertijd. Onder meer hardware, ADSL, camera's, DVD's, verzekeringen en vluchttarieven. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Zij streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Zij ontvangt gemiddeld 25.000 unieke bezoekers per dag. Vergelijk.nl biedt haar service ook aan in Engeland, Finland en België.

www.vergelijk.nl

****************


Ingezonden persbericht