Politie Amsterdam-Amstelland


Levensgevaarlijke situatie door xtc-lab

13-4-2004. Vrijdagavond rond zeven uur werd een operationeel xtc-laboratorium aangetroffen in een woning aan de Lampongstraat. Twee mannen die probeerden te vluchten werden, mede op aanwijzing van de brandweer, aangehouden. Acht naastgelegen woningen werden vanwege explosiegevaar ontruimd. De ontmanteling duurde tot zaterdagochtend vier uur. Met het aangetroffen materiaal konden honderduizenden xtc-tabletten geproduceerd worden.

---

Pinautomatenfraudeurs aangehouden

13-4-2004. Maandagmiddag kort na twee uur werden vier mannen aangehouden in verband met pinautomatenfraude. De verdachten, in de leeftijd van 22 tot 38 jaar, hadden net een professionele minicamera aangebracht aan de bovenkant van een pinautomaat in de Van Baerlestraat. De mannen zijn naar een politiebureau overgebracht en ingesloten. De camera, ontvangstapparatuur, toetsenbord en voorzetmondje zijn in beslag genomen.

De wijkteamrecherche van politiebureau Koninginneweg zal met ondersteuning van rechercheurs van het Bureau Fiscale en Economische Recherche een uitgebreid onderzoek instellen omdat er meerdere meldingen geweest van spookopnamen na pinautomatenfraude.

Tips

Kijk goed naar de pinautomaat. Zit er misschien een strip aan de bovenkant geplakt of is de inwerpgleuf voorzien van een voorzetmond?

Scherm met uw vrije hand de pincode af .

Vertrouwt u het niet loop dan de bank binnen of, indien gesloten, neem contact op met de politie.

Ga niet zelf aan aangebrachte apparatuur zitten rommelen omdat de criminelen altijd in de buurt blijven.

Laat u niet helpen door" behulpzame mensen" en toets nooit in het bijzijn van anderen uw pincode in ook al zit uw pas vast in de gleuf.


---

Twee mannen gewond bij schietpartij

13-4-2004. Maandagochtend rond tien over drie raakten twee mannen gewond bij een schietpartij in de Sint Annenstraat. De slachtoffers, 22 en 24 jaar oud, zijn naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Surveillerende politiemensen troffen een van de slachtoffers aan op de Oudezijds Voorburgwal. Het andere slachtoffer werd aangetroffen op het Ouderkerksplein. De mannen werden met spoed naar een ziekenhuis overgebracht, waar ze zijn behandeld en geopereerd. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De forensische specialisten troffen in de Sint Annen- en de Sint Annendwarsstraat sporen aan van de schietpartij. Het was duidelijk dat er meerdere keren was geschoten.

---

Bestuurder blijkt overvaller

13-4-2004. Vrijdagavond rond halftwaalf arresteerde de politie in Aalsmeer een 28-jarige autobestuurder. De man had op de Uiterweg de macht over het stuur verloren en was een voortuin ingereden. Hierbij raakten de auto en de tuin zwaar beschadigd. Onderzoek naar het voorval leverde de politie niet zozeer de oorzaak van het ongeluk. Wel kwamen er een aantal andere feiten aan het licht. De auto van de verdachte bleek te zijn voorzien van valse kentekenplaten en in de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Rechercheurs stelden vast dat de auto en de verdachte vorige week betrokken waren bij tenminste drie gewapende overvallen. De man bekende de drie zaken in Aalsmeer, Loosdrecht en Vreeland. Hij zal dinsdag worden voorgeleid voor de officier van justitie.

---

Geweigerde klant schiet op deur disco

13-4-2004. Zondagochtend kort voor zeven uur schoot een klant die niet naar binnen mocht bij een disco op het Buikslotermeerplein meerdere keren op de deur. De schutter vluchtte vermoedelijk weg in een grijze Volkswagen Golf.

In de discotheek was op dat moment een afterparty gaande. De man wilde naar binnen maar werd niet toegelaten. Korte tijd later vielen de schoten. Dat er niemand gewond raakte is te danken aan de voorzorgsmaatregelen die getroffen waren. Aan de binnenzijde van de deur is namelijk een staalplaat aangebracht die de kogels tegenhield.

Schutter

Noord-Afrikaanse man

tussen de 20 en 25 jaar

ongeveer 1.85 meter

fors postuur

Kort zwart haar met een matje in de nek

De man droeg een grijskleurig trainingspak.

---

Man in been geschoten

13-4-2004. Zondagavond rond tien uur raakte een man gewond bij een schietincident op Heesterveld. Het slachtoffer werd in een been geraakt en is op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis gegaan. Na behandeling kon hij weer naar huis. De schutter is spoorloos. Aan dit incident ging vermoedelijk een zakelijk geschil vooraf.
---

Politie bekogeld door jongeren
13-4-2004. Zondagochtend rond vier uur werden er vanuit een flat aan de Weesperstraat een bloembak en flessen naar een politiebusje gegooid. In eerste instantie kon niet worden vastgesteld wie het gedaan had. Toen politiepersoneel bezig was om het glas en de kapotte bloembak van de rijbaan te verwijderen werd er opnieuw met flessen gegooid. Zo kwam men er achter wie er gegooid had. In een appartement werden vervolgens twee jongens aangehouden.

---
Vrouw gewond na huiselijk geweld
13-4-2004. Zondag rond het middaguur raakte een vrouw gewond bij door huiselijke geweld. De vrouw kwam tijdens de vechtpartij onder aan een trap terecht. Zij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht. De man werd op verdenking van mishandeling aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Het driejarige dochtertje werd ergens ondergebracht. In de woning werden veel sporen van een vechtpartij aangetroffen.