Politie Zaanstreek-waterland


23:24 10-APR-04
LOC : VOLENDAM, VAL VAN URK
13 jongeren bekeurd op schoolplein
Naar aanleiding van het extra toezicht op schoolpleinen, heeft de politie afgelopen weekend 13 jongeren bekeurd, die zich op een schoolplein bevonden. De jongeren stonden in een groep bij elkaar en waren ruim voorzien van drank. Bij aankomst van de politie wilde men er vandoor gaan, maar dat mislukte. Zij kregen allen een boete van E 30. Het extra toezicht vindt plaats na vele klachten van omwonenden.

02:23 12-APR-04
LOC: VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Naaktlopers willen zich ingraven

Na een melding trof de politie een 17 en een 18-jarige Volendammer aan in Adamskostuum. De jongens waren bezig een verkeersbord uit de graven. Zij verklaarden verstoppertje te spelen en wilden zich ingraven. Om hun kleding niet vies te maken, hadden zij deze uitgetrokken. De jongens waren behoorlijk onder invloed van drank en kregen dan ook een bekeuring voor openbare dronkenschap.

14:09 12-APR-04
LOC: MONNICKENDAM, OOSTERWEG

Auto rijdt tegen boom

Een 81-jarige automobilist uit Purmer reed met zijn auto tegen een boom, vermoedelijk omdat hij onwel was geworden. De gewaarschuwde ambulance heeft de man voor onderzoek meegenomen naar het Waterland ziekenhuis. Gelukkig reed de man niet hard, zodat de schade beperkt is gebleven tot een krom wiel en een gedeukte rechtervoorzijde.

18:26 12-APR-04
LOC: ZAANDAM, DE BINDING

Jeugdige brandstichters aangehouden

Een 12-jarige en een 15-jarige jongen, beiden uit Zaandam, werden in hun woningen door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongens worden er van verdacht een vuurtje te hebben gestookt onder een grote ketel op een bouwterrein. Een getuige had de jongens bezig gezien en waarschuwde de politie. De ketel is een groot drukvat, dat behoorlijke schade heeft opgelopen. Het vat staat in een in aanbouw zijnd gebouw. Als het vat tengevolge van de schade wordt afgekeurd, zal het gebouw gedeeltelijk moeten worden gesloopt om het vat te vervangen. De verdachten bekenden de brandstichting. De 15-jarige heeft ook toegegeven al eerder op het terrein een brandje te hebben gesticht. De politie heeft de zaak in onderzoek en acht meer aanhoudingen niet uitgesloten.

18:28 12-APR-04
LOC: MARKEN, MARKERMEER

Man en vrouw aangehouden na schieten met jachtgeweer

Een 32-jarige man uit Broek in Waterland en een 30-jarige vrouw uit Amsterdam werden door de politie aangehouden, nadat zij zonder vergunning met een jachtgeweer aan het schieten waren op de Gouwzee. De man had het semi-automatische geweer in zijn boot liggen en probeerde dat uit op het water door op tegeltjes te schieten. Een getuige waarschuwde de politie, die het stel bij terugkomst in de haven aanhield. Het geweer werd in beslaggenomen. Na verhoor en een proces-verbaal werden beide verdachten weer in vrijheid gesteld.


6:38 13-APR-04
LOC: ZAANDAM, JAN VAN GOYENKADE

Auto weg na diefstal uit woning

In de afgelopen nacht heeft men uit een woning de sleutels van een auto en even later ook de auto zelf weggenomen. De sleutels en papieren van de auto zaten in een regenjas, die ook werd meegenomen. De auto betreft een Seat, type Leon. Het is onbekend hoe men de woning is binnengekomen. Er werden geen braaksporen aangetroffen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-130404


22:15-23:00 10-APR-04
VOLENDAM, ZEDDEWEG
Onder invloed (1)
Tijdens een alcoholcontrole op de Zeddeweg in Volendam werden zaterdagavond 27 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder had teveel gedronken (255 ug/l) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

23:30-01:00 10/11-APR-04
LANDSMEER, VAN BEEKSTRAAT

Onder invloed (2)

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zaterdagavond laat een alcoholcontrole op de Van Beekstraat in Landsmeer. Even na middernacht werd een 39 jarige bestuurder uit Oostzaan aangehouden. De automobilist had ruim anderhalf keer zoveel drank op als is toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. In totaal werden 28 bestuurders gecontroleerd.

23:30 11-APR-04
WORMERVEER, ZAANWEG

Veel te veel gedronken

Zondagavond werd op de Zaanweg in Wormerveer een 26-jarige vrouw uit IJmuiden aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw een behoorlijke slok op want ze had de limiet maar liefst viereneenhalf keer overschreden (1025 ug/l). De automobiliste kreeg een rijverbod van dertien uur en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw was twee jaar geleden ook al eens aangehouden wegen het rijden onder invloed.

11-APR-04 18:30-20:30
ZAANDAM, WESTZIJDE
Nul drankrijders
Op de Westzijde in Zaandam hielden drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam zondagavond een alcoholcontrole. Geen van de bestuurders had teveel drank op. In totaal werden 104 blaastesten afgenomen.

11/12-APR-04

WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Te hard

Zondag- en maandagmiddag werd op de Provincialeweg N515 in Wijdewormer op snelheid gecontroleerd. Op beide dagen reden weinig bestuurders te hard. Slechts twee procent van alle passanten overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur en werd gehaald door een motorrijder.

14:00-16:00 11-APR-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Verkeerscontrole

Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 24 bestuurders aan de kant gezet. Het overgrote deel van de overtredingen betrof het niet dragen van de gordel. Ook twee hardrijders ontvingen ter plekke een boete.

09:50-11:30 12-APR-04
ILPENDAM, JAAGWEG

Eén op de honderd te hard

Op de Jaagweg in Ilpendam werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Eén op de honderd bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 105 km per uur.


Noot voor de redactie /