CAMPINA
http://www.campina.nl

Campina neemt Parmalat Thailand over

Overname biedt bruggenhoofd voor groei met consumentenproducten in Azi-atische regio
Campina neemt de zuivelactiviteiten van Parlamat in Thailand over en zet daarmee haar eerste stappen in de regio Azië als het gaat om pro-ductie en verkoop van consumentenproducten. Door de overname realiseert Campina een bruggenhoofd in de snel groeiende zuivelmarkt in Thailand. De acquisitie onderstreept dat de onderneming haar vorig jaar gecommu-niceerde strategie voor het benutten van groei-opties in Azië ter hand neemt. Parmalat Thailand is gevestigd in Bangkok en op dit moment voor-al actief met gepasteuriseerde melk en lang houdbare melkdranken. Met circa 175 werknemers realiseerde het bedrijf in 2003 een omzet van en-kele miljoenen euros. Financiële details van de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

De overname van deze Parmalat activiteiten biedt Campina de mogelijk-heid om relatief snel een lokale organisatie op te bouwen die zich richt op de ontwikkeling van Campina-activiteiten in Thailand. In dit land is de zuivelconsumptie weliswaar relatief gering in vergelijking met landen in West-Europa, maar de consumptie is wel sterk groeiend. Thailand is één van de snelst groeiende economieën in de regio en de moderne retail groeit er bovendien in een hoog tempo ten koste van de traditionele winkels.

Met de overname verzekert Campina zich van professioneel lokaal manage-ment dat goed is ingevoerd in de lokale markt en cultuur. Bovendien beschikt de overgenomen onderneming over enkele innovatieve productcon-cepten die zijn toegesneden op de lokale markt en goed passen bij het Campina-merk.

Campina neemt 90 procent van de aandelen over van Parmalat Thailand. De resterende 10 procent was en blijft in handen van een lokale partner.
Noot voor de redactie:
Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel- en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Campina telt ongeveer 6.900 werknemers en heeft een jaaromzet van circa Euro 3,7 miljard. De onderne-ming bezet topposities in de markten waarin ze actief is met consumen-tenmerken als Campina, Landliebe en Mona. Daarnaast opereert Campina wereldwijd met haar groep Industriële Producten. Deze ingrediënten-groep, met de divisie DMV International, is een succesvolle partner voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

www.campina.com

Voor nadere informatie:
Campina Corporate Communication
T +31 (0) 418 57 13 16

13 apr 04 16:00