Politie Amsterdam-Amstelland

Brokkenpiloot blijkt overvaller
13-4-2004. Vrijdagavond rond halftwaalf arresteerde de politie in Aalsmeer een 28-jarige autobestuurder. De man had op de Uiterweg de macht over het stuur verloren en was een voortuin ingereden. Hierbij raakten de auto en de tuin zwaar beschadigd.
Onderzoek naar het voorval leverde de politie niet zozeer de oorzaak van het ongeluk. Wel kwamen er een aantal andere feiten aan het licht. De auto van de verdachte bleek te zijn voorzien van valse kentekenplaten en in de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Rechercheurs stelden vast dat de verdachte vorige week betrokken was bij tenminste drie gewapende overvallen. De man bekende de drie zaken in Aalsmeer, Loosdrecht en Vreeland. Hij zal dinsdag worden voorgeleid voor de officier van justitie.
Het ontmantelen van het lab

Foto: AVS-Toorenspits Media

Pinfraudeurs aangehouden
overgebracht, waar ze zijn behandeld en geopereerd.

De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De forensische specialisten troffen in de Sint Annen- en de Sint Annendwarsstraat sporen aan van de schietpartij. Het was duidelijk dat er meerdere keren was geschoten.
Blauwe Lijn 3 afgerond
13-4-2004. Donderdag 8 april is de regiopolitie Amsterdam-Amstelland opnieuw een groot offensief begonnen tegen overlast en criminaliteit op en rond de metrolijnen en de bijbehorende treinstations. Ook dit keer wordt samen met diverse partners de overlast en criminaliteit op en rond metro- en treinstations aanpakt. Het actiegebied is uitgebreid en onder het motto 'tegenhouden' worden op de doorgaande wegen in Amsterdam (Centrum/Oost/Zuid en Zuidoost) extra controles uitgevoerd. Bij deze acties wordt onder andere de Catch-Ken ingezet. De actie duurt tot en met 10 april.
Resultaten
In totaal werden 177 aanhoudingen gedaan voor onder andere het bezit van vuurwapens, de Opiumwet, artikel 8 Wegenverkeerswet (dronken achter het stuur), Wet Wapens en Munitie, belediging, zakkenrollerij, en het opgeven van een valse naam. In de metro en de stations werden duizenden passagiers aan een controle onderworpen. De "Catch-Ken" heeft op enkele toegangswegen ruim 14.000 voertuigen In verschillende districten werden ruim 1700 personen gefouilleerd en 160 voertuigen doorzocht.