Gemeente Hulst


Persbericht - 13.04.2004

Kwijtschelding belastingen

Eind maart 2004 heeft iedereen de aanslag voor de gemeentelijke belastingen 2004 ontvangen. Voor mensen met een laag inkomen en een beperkt vermogen bestaat de mogelijkheid kwijtschelding aan te vragen.

In 2003 hebben 363 inwoners een verzoek voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen ingediend. Meer dan de helft van deze aanvragers heeft een gehele of gedeeltelijke kwijtschelding gekregen. Of men in aanmerking komt voor kwijtschelding, kan men beoordelen aan de hand van de informatiefolder, verkrijgbaar op het stadskantoor te Hulst en het gemeentekantoor te Kloosterzande - bij de loketten van het team Belastingen & WOZ en afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast is deze informatiefolder ook verkrijgbaar in alle gemeenschapscentra, dorpshuizen en vestigingen van de bibliotheek.

LET OP:
Men hoeft géén aanvraag in te dienen als men in 2003 volledig kwijtschelding heeft ontvangen én:

- nu nog steeds een Abw/WWB-uitkering ontvangt óf
- bij het vorige kwijtscheldingsverzoek 65 jaar of ouder is.

Men ontvangt automatisch bericht over de kwijtschelding. Voor de aanslag van het waterschap moet men afzonderlijk kwijtschelding aanvragen.

Als men slechts gedeeltelijk kwijtschelding heeft ontvangen, moet men wél een aanvraag indienen.

Heeft men nog niet eerder kwijtschelding aangevraagd of gekregen dan kan men met het indienen van één aanvraag zowel kwijtschelding van waterschapsbelasting (Waterschap Zeeuws-Vlaanderen) als kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen vragen.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl