Ingezonden persbericht


Persinformatie

Makers schoolbank.nl openen online vrijmarkt

Advertenties op Spullenbank.nl gegarandeerd van groot bereik

Vanaf vandaag is het mogelijk een gratis advertentie te plaatsen op Schoolbank.nl, de bekende site om oud-klasgenoten terug te vinden. Deze advertenties zijn afkomstig van een nieuwe site: Spullenbank.nl. Door de samenwerking met het inmiddels razend populaire Schoolbank.nl, dat wekelijks een half miljoen bezoekers trekt, is je advertentie verzekerd van een enorm bereik.

"Het idee is ontstaan doordat Schoolbank.nl zo hard bleef groeien, dat we onlangs zelfs eBay zijn gepasseerd. We krijgen elke dag nieuwe suggesties van onze gebruikers, en toen deze binnenkwam, dachten we, waarom niet?. De naam Spullenbank was toen ook snel gevonden.", aldus Guy Spriggs, directeur van Rosetta, het Amsterdamse bedrijf dat beide sites uitgeeft. "Wekelijks bezoekt een half miljoen mensen Schoolbank.nl. Al deze mensen krijgen via een banner de advertenties op Spullenbank.nl te zien, een geweldig bereik."

Geen kosten

De site wordt gelanceerd als bèta versie, wat inhoudt dat Spullenbank.nl in de huidige vorm niet definitief is. Rosetta wil aan de hand van tips van gebruikers, Spullenbank.nl continu aanpassen en verbeteren. Een site voor én door de gebruikers dus. In deze fase worden geen kosten berekend voor het plaatsen van een advertentie, ongeacht de waarde van het product dat te koop wordt aangeboden. Andere bekende 'veilingsites' berekenen plaatsingskosten, of een commissie op de vraagprijs bijvoorbeeld zodra je een artikel van meer dan ¤200 aanbiedt. Maar op Spullenbank.nl mag je alles aanbieden, zelfs je huis, zonder daarvoor te betalen.

Vinden zonder te zoeken

Spullenbank.nl biedt ook een handig trucje: gratis zoekagent(en). Ben je op zoek naar iets dat nu nog niet op Spullenbank.nl wordt aangeboden? Vul het trefwoord in bij je persoonlijke zoekagent en je wordt automatisch per email of sms gewaarschuwd zodra dat artikel wordt aangeboden. Je loopt dus geen felbegeerde koopjes mis!

Mobiel zoeken

Spullenbank.nl is ook beschikbaar op I-mode. Krijg je dus terwijl je in de trein zit een melding dat nét die auto, racefiets of droomhuis wordt aangeboden waar jij naar op zoek bent, dan kun je daar direct een bod op doen.

Over Rosetta

Rosetta is opgericht in 1995 en gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor websites en uitgevers. Er zijn momenteel 12 werknemers in dienst.

Spullen te koop aanbieden? Plaats je gratis advertentie op www.spullenbank.nl (en zie ze terug op www.schoolbank.nl)

Einde persinformatie. Amsterdam, 13 april 2004.

Voor meer informatie (