Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 13 april 2004

(

RUIM 600 KINDEREN VOOR VERKEERSEXAMEN KATWIJK

Oud-secretaris van 3VO, de heer Ouwehand, geeft op maandag 19 april om 09.00 uur op het Marktplein te Katwijk het startsein aan de deelnemers van het praktisch verkeersexamen. De oud-secretaris zal dit doen door middel van het geven van een startschot.
De deelnemers moeten een route afleggen van 5 km.

Maandag, dinsdag en woensdagmorgen zullen om de minuut schoolkinderen van groep 7 van de Katwijkse basisscholen van start gaan. Voorzien van een rugnummer moeten zij vanaf het Marktplein, via het centrum, de centrale bibliotheek en het zwembad fietsen. Langs de route controleren ouders of er fouten worden gemaakt. Wie geen voorrang verleend of voetgangers op een oversteekplaats niet laat voorgaan, heeft niet veel speling meer. Ook letten vaders en moeders op niet rechts rijden, geen richting aangeven of verkeerd voorsorteren.
Op drukke punten in de route wordt het overige verkeer door middel van extra verkeersborden geattendeerd op het verkeersexamen. Overigens is ook de politie continue bij het verkeersexamen aanwezig.
De ruim 600 deelnemers van het praktisch verkeersexamen zijn hierop ruim voorbereid. Naast theorielessen en het theorie-examen op donderdag 22 april, hebben de kinderen een videoband met de route kunnen bekijken. Bovendien zijn de ouders verzocht de route een aantal keren met hun kind te oefenen.
De fietsen van de kinderen zijn nagekeken door de fietsenmakers van Katwijk, die allemaal hun medewerking verleenden.
Het Katwijks verkeersexamen komt ieder jaar weer tot stand door samenwerking tussen de Gemeente Katwijk, de politie, de basisscholen, fietsenmakers en vrijwilligers.


Noot voor de redactie,