Ministerie van Defensie

[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-04-13_luchtmacht_bracht_arjan_erkel_te rug_naar_nederland]


---


---

Luchtmacht bracht Arjan Erkel terug naar Nederland

13-4-2004 15:36:00

De bekendste Nederlander van het afgelopen weekeinde, Arjan Erkel, is Eerste Paasdag (11 april) naar Nederland teruggebracht met de Gulfstream IV van het Eindhovense 334 squadron. De bemanning van het toestel bestond voor de gelegenheid naast gezagvoerder majoor Dick Duiveman, uit tweede vlieger majoor René van Hemert en cabin attendant sergeant 1 Roel Joosten.

Om zeker te stellen dat Erkel, die bijna twee jaar in Dagestan werd gegijzeld, de vliegreis ook medisch zonder problemen zou door staan, reisden tevens een arts en een verpleegkundige mee in de persoon van dr. Oscar de Vries en sergeant Brigitte Appeljan. Als passagiers gingen de vader van Arjan Erkel en een functionaris van Buitenlandse Zaken mee. Om tien over halfzeven landde het luchtmachttoestel in Moskou waar een half uurtje gewacht werd op de bijzondere passagier.

Na het groene licht van dr. De Vries, vertrok de Gulfstream om tien voor acht Nederlandse tijd naar Rotterdam. Bij het passeren van de vaderlandse grens werd in de passagiersruimte een glas champagne gedronken op de goede afloop van de gijzeling. Om tien voor elf drukten Duiveman en Van Hemert de wielen van de Gulfstream tegen het asfalt van de landingsbaan van Rotterdam Airport. Het einde van een bijzondere vlucht.

Factsheet Gulfstream IV