Gemeente Breda

Persberichten

13-04-2004

Gemeente ontwikkelt plan voor Landschappelijke Driehoek

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 13 april de projectdefinitie Landschappelijke Driehoek besproken. Deze projectdefinitie gaat over het opstellen van zowel een plan in hoofdlijnen als een bestemmingsplan voor het gebied van de Landschappelijke Driehoek. Dit gebied ligt tussen de A-27, Zuidelijke Rondweg en Loevesteinstraat/Lange Bunder.

Sinds de jaren negentig vinden in dit gebied veel initiatieven plaats op het gebied van stedelijke uitleg en herontwikkeling. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen die momenteel speelt in de Landschappelijke Driehoek is de realisatie van het nieuwe sportcomplex voor de voetbalvereniging Jeka. Deze Bredase amateurvoetbalvereniging gaat in de nabije toekomst verhuizen van het sportcomplex Molengracht/Claudius Prinsenlaan naar de Seminarieweg. Naar verwachting behandelt het college het plan Jeka tussen de Leijen begin mei.

Naast de realisatie van het nieuwe sportcomplex van Jeka zijn momenteel nog een aantal andere belangrijke ontwikkelingen gaande. De nieuwe verkeersaansluiting Seminarieweg Loevesteinstraat hangt bijvoorbeeld direct samen met de ontwikkeling van het nieuwe sportcomplex. Verder is de natuurontwikkeling Bavelsche Leij actueel. Dit is een uitwerking van het convenant tussen de gemeente Breda en het Waterschap Brabantse Delta.
Voeg daarbij nog de herontwikkeling van enkele locaties en functies in het gebied, en het is duidelijk dat een plan in hoofdlijnen voor de gehele landschappelijke driehoek zeer wenselijk was. Dit plan geeft de ruimtelijke mogelijkheden aan voor de herontwikkeling van het gebied, waarbij wonen, ecologie, landschap, cultuurhistorie, diverse vormen van recreatie, beheer en verkeersveiligheid hand in hand gaan

Het plan in hoofdlijnen bevat tevens een toelichting voor het op te stellen bestemmingsplan en de ruimtelijke onderbouwing voor de artikel 19-procedure voor sportpark Jeka.
De verwachting is dat nog dit voorjaar een consultatie-avond plaats zal vinden voor bewoners en belanghebbenden. Bewoners kunnen dan reageren op zowel het plan in hoofdlijnen als de artikel 19-procedure.

Breda,13 april 2004