UPC NEDERLAND

UPC investeert in nieuwe internetmodems

Nijmegen, 13 april 2004 - Ongeveer 6500 UPC-internetklanten in Gelderland krijgen in de komende weken een nieuw kabelmodem. Deze nieuwe modems zijn vanwege de EuroDOCSIS-standaard beter toegerust voor toekomstige marktontwikkelingen, waaronder hogere internetsnelheden. De modems zijn verder beduidend kleiner en lichter. Bovendien leggen ze minder beslag op de capaciteit van de kabel. De hele operatie is vorige week begonnen en duurt ongeveer zes weken. Het gaat om klanten in de gemeenten Doetinchem, Hengelo, Vorden, Warnsveld, Zelhem en Zutphen. Klanten ontvangen hierover een brief met alle informatie.

Kern van de verdere ontwikkeling van de kabeltechnologie vormt de EuroDOCSIS standaard, de Europese versie van de Amerikaanse Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) voor IP-netwerken. Voor de consument betekent dit dat modems, set-top-boxen en andere randapparatuur in het kabelnet dezelfde technische taal spreken. EuroDOCSIS 2.0 en volgende generaties zullen steeds hogere datasnelheden mogelijk maken (op dit moment al tot 10 Mbps).

UPC Nederland UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =

Noot aan de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland Jocelyn Schaap T 024 844 7525 M 06 29 59 09 97

UPC N.V.

13 apr 04 16:34