Eemland zuid, 16.20 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vrouw uit water gehaald
AMERSFOORT - Op vrijdagmorgen werd een vrouw in het Valleikanaal aangetroffen. Door een omstander en agenten werd ze uit het water gehaald en vervoerd naar het ziekenhuis.

Omwonenden van de Undinestraat nabij het Valleikanaal hoorden vrijdagmorgen 9 april rond 7.30 uur hulpgeroep uit de richting van het Valleikanaal. Zij alarmeerden de politie toen werd geconstateerd dat er een vrouw in het water lag. Twee politieagenten en een omwonende sprongen in het water en wisten het inmiddels bewusteloze slachtoffer op de kant te krijgen. Omdat het slachtoffer niet reageerde, werd zij door een van de politieagenten beademd waarna zij bij kwam. De vrouw, een 24-jarige inwoonster van Amersfoort, is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het te water raken is nog onbekend.

Omdat het voor de politie nog onbekend is hoe ze te water is geraakt heeft zij een onderzoeksteam geformeerd om hiernaar onderzoek te doen. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Onder invloed
AMERSFOORT Op dinsdag 13 april is een 29-jarige vrouw uit Amersfoort bekeurd voor het rijden onder invloed.

Om 02.45 uur reed de automobiliste over de Brabantsestraat waar ze werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Tijdens de controle bleek dat de vrouw onder invloed was, waarna ze naar het politiebureau werd gebracht. De uitslag van de ademanalyse was 595 ug/l. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod van zes uur.

Winkeldiefstal schoenenzaak
AMERSFOORT Op dinsdag 13 april is een 17-jarig meisje aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Om 10.15 uur werd het meisje aangehouden, nadat ze in de winkel aan de Langestraat één paar schoenen probeerde te ontvreemden. Het winkelpersoneel hield de verdachte aan, omdat het anti-diefstalalarm afging, waarna ze werd overgedragen aan de politie. In overleg met haar ouders heeft ze een HALT straf gekregen.

Ruzie op school
AMERSFOORT Op dinsdag 13 april heeft een gevecht plaatsgevonden op een school aan de Leusderweg.

Omstreeks 10.30 uur raakte een 18-jarige vrouw uit Naarden in een woordenwisseling met een 18-jarige vrouw uit Amersfoort. Tijdens de woordenwisseling bemoeide een 20-jarige man uit Amersfoort zich met de ruzie en sloeg hij de vrouw uit Naarden tegen haar kaak. Zij kwam hierdoor ten val. De politie heeft de Amersfoortse vrouw en de man aangehouden voor mishandeling.