Ingezonden persbericht


persbericht

SAS9 oplossingen: krachtig zevental voor inzicht in bedrijfsprestaties

Huizen, 13 april 2004 SAS, leverancier van business intelligence, maakt vandaag zijn plannen bekend om nog dit jaar zeven softwareoplossingen te leveren die gebruik zullen maken van het nieuwe SAS9 Intelligence Platform, de meest in het oog springende technologische ommekeer in de 28-jarige geschiedenis van SAS.

SAS zal alle bestaande oplossingen leveren op het SAS9 platform, waarmee organisaties een geïntegreerde suite van oplossingen verkrijgen om belangrijke zakelijke uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. De eerste zeven SAS-oplossingen op SAS9 zijn SAS Marketing Automation, SAS Risk Dimensions, SAS Strategic Performance Management, SAS Financial Management Solutions, SAS Supplier Relationship Management, SAS Activity-Based Management en SAS IT Management Solutions.

Dankzij het nieuwe informatieplatform en de uitgebreide analysemogelijkheden van SAS9, kunnen organisaties sneller dan ooit tevoren informatie verzamelen, opslaan, analyseren en distribueren. Met de nieuwe user-interfaces van SAS9 kunnen meer medewerkers gebruikmaken van de krachtige voorspellende analysemogelijkheden en databeheercapaciteiten van SAS.

Organisaties krijgen met deze SAS-oplossingen op het SAS9 Intelligence Platform toegang tot hoogwaardige data om daaruit informatie te kunnen extraheren. Deze informatie kan worden gedistribueerd naar de beslissers in de organisatie van front-line managers tot senior executives , zegt Jim Goodnight, president en CEO bij SAS. Voortbouwend op de krachtige analyse- en databeheermogelijkheden van SAS, en nu ook versterkt door SAS9 technologieën, vormen deze oplossingen een sterk zevental. Samen leveren zij een zeer krachtige en een op de strategie gerichte blik op de hele organisatie, met een scherp oog voor klantgedrag, leverancierbeheer, financiële performance en meer.

SAS9 oplossingen

De eerste zeven SAS-oplossingen op het SAS9 Intelligence Platform zijn:
* SAS Marketing Automation zal de eerste customer intelligence -oplossing zijn die SAS (www.sas.com/solutions/crm) op het nieuwe SAS9 Platform beschikbaar stelt. Deze oplossingen richten zich op marketingautomatisering, marketingoptimalisatie en klantbehoud, en zijn ontworpen om inzicht te bieden in de ontwikkeling en implementatie van slimmere klantstrategieën om zo het profijt bij klanten te maximaliseren. De SAS9 versie van SAS Marketing Automation zal in het tweede kwartaal van 2004 beschikbaar zijn.
* SAS Risk Dimensions (www.sas.com/solutions/riskmgmt) ondersteunt financiële dienstverleners en energiebedrijven hun risico s te meten en analyseren, te voldoen aan de regels en eisen voor rapportage en de allocatie van kapitaal te verbeteren. Risk Dimensions biedt een open, flexibele en uitbreidbare omgeving voor databeheer risicoanalyse en risicorapportage. Het zal in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn.
* SAS Strategic Performance Management (www.sas.com/solutions/spm) vertaalt de bedrijfsstrategie in meetbare acties die zichtbaar zijn in heel de organisatie. De resultaten worden via het Web gedistribueerd en leveren de medewerkers de noodzakelijke informatie voor verdere analyse, samenwerking om de strategie met succes te implementeren. De SAS9 versie zal in het derde kwartaal van 2004 beschikbaar zijn.
* SAS Financial Management Solutions, de eerste financiële intelligence-oplossingen (www.sas.com/solutions/financial) die SAS op het SAS9 platform beschikbaar stelt. Deze oplossingen ondersteunen organisaties bij de transformatie van ruwe financiële gegevens naar de financiële informatie die nodig is om financiële integriteit en transparantie te tonen. De SAS9 versie van SAS Financial Management Solutions zal in het derde kwartaal van 2004 beschikbaar zijn.
* SAS Supplier Relationship Management (SRM) (www.sas.com/solutions/srm) voor procurement en aanschaf (purchasing). Op basis van gegevensbeheer en analyse levert SAS SRM inzicht in leveranciers, commodity s en procurement-activiteiten. Hierdoor ontstaat een beter begrip van het gehele scala van leveranciers en verminderen de leverancierrisico s. Bovendien verbetert het de onderhandelingen waardoor aanzienlijke kostenbesparingen worden behaald. De SAS9 versie zal het derde kwartaal van 2004 beschikbaar zijn.
* SAS Activity-Based Management (ABM) (www.sas.com/solutions/abm) integreert met bestaande financiële en operationele systemen en genereert businessmodellen van kosten en winstgevendheid die het algemene besluitvormingsproces ondersteunen. SAS ABM levert geavanceerde modelleercapaciteiten, een web-enabled analyse- en rapportage-interface, en gegevensintegratietools waarmee data van elk willekeurig systeem kunnen worden betrokken en getransformeerd. SAS ABM zal in het derde kwartaal van 2004 beschikbaar zijn op het SAS9 platform.
* SAS IT Management Solutions (www.sas.com/solutions/itsysmgmt) ondersteunen bij het beter beheren van IT-organisatie en infrastructuur, en evalueren en controleren het IT-gebruik en de kosten. In combinatie met de professionele serviceorganisatie van SAS en het netwerk van implementatiepartners, zijn de IT Management Solutions de enige oplossingen die het hele spectrum van IT-services aanpakken systemen, netwerk, webservices, call-centers en telefoonsystemen van het rekencentrum tot de desktop, over de hele onderneming en het internet. SAS IT Management Solutions zal in het derde kwartaal van 2004 beschikbaar zijn op het SAS9 platform.

Over SAS

SAS levert een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken die bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van data warehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Voor bijna drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Bezoek ons op www.sas.com.

Meer informatie voor de redactie:

SAS Institute

Hussein Ibrahim

Tel. 035 699 6947

E-mail: hussein.ibrahim(at)snl.sas.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501 595

Mobiel: 06 28 88 96 32

E-mail: monique(at)potterspr.nl