Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe SAS9 software plaatst de lat van voorspellende business intelligence hoger

Data-integratie, rapportage en analyse vergroten betrouwbaarheid van informatie

Huizen, 13 april 2004 SAS levert vanaf vandaag wereldwijd SAS9. De software wordt geleverd met een nieuw platform, uitgebreide analysemogelijkheden en verbeterde user-interfaces. SAS9 zorgt voor een helder inzicht en ondersteunt bij het oplossen van zakelijke uitdagingen. De nieuwe versie van de software is de belangrijkste release in het 28-jarige bestaan van SAS. SAS9 is sneller, efficiënter en eenvoudiger in gebruik dan zijn voorgangers. De software past zich moeiteloos aan bij veranderende organisatorische vereisten, zonder enig effectiviteitverlies. Het nieuwe platform verbindt alle SAS-applicaties zodat zij op transparante wijze samenwerken. Uiteraard communiceert het ook met andere databronnen en programma s.

SAS zal nog dit jaar alle bestaande bedrijfsapplicaties gaan leveren op het SAS9 platform. De eerste zeven SAS-applicaties op SAS9 zijn: SAS Marketing Automation, SAS Strategic Performance Management, SAS Financial Management Solutions, SAS Risk Dimensions, SAS Supplier Relationship Management, SAS Activity-Based Management en SAS IT Management Solutions.

SAS9 omvat het SAS Intelligence Platform, een uitgebreide set van geïntegreerde software voor data-integratie, gebruiksvriendelijke bedrijfsrapportage en analysemogelijkheden. Het SAS Intelligence Platform heeft bovendien uitgebreidere optimalisatie- en voorspellende analysemogelijkheden, waardoor het eenvoudiger is complexe vragen te beantwoorden; wat met traditionele business intelligence (BI) niet mogelijk is.

SAS staat al jaren bekend als de eerste keuze van de zakenwereld , zegt Jim Goodnight, president en CEO bij SAS. SAS9 levert een diepgang en een bereik in enterprise BI die veel verder gaan dan de traditionele query en rapportage. Het SAS Intelligence Platform zorgt voor een vertrouwen in de besluitvorming die organisaties nodig hebben om te voldoen aan wettelijk geregelde compliance-vereisten en andere zakelijke behoeften.

Inzicht door krachtige analyse

SAS9 analysemogelijkheden zijn deel van een geïntegreerd, schaalbaar en high-performance platform dat managers een verderstrekkend inzicht verschaft. Hierdoor kunnen zij nog beter anticiperen op de veranderende behoeften van de organisatie. De analysemogelijkheden in SAS9 omvatten een ruime set features als voorspellende en beschrijvende modellering, forecasting, simulatie, optimalisatie en ontwerp van experimenten. SAS9 maakt volledig gebruik van nieuwe analytische ontdekkingen, waardoor gebruikers beschikken over additionele en uitgebreidere voorspellende modelleermogelijkheden, PMML-scoringcode voor een eenvoudiger ingebruikname van analysemogelijkheden, en een web-based modelleerrepository voor herbruikbaarheid.

Dankzij de nieuwe Java-interfaces zorgen SAS Enterprise Miner en SAS Text Miner voor grotere eenvoud bij de analyse van zowel gestructureerde data als ongestructureerde tekst. SAS tekst-mining is volledig geïntegreerd in SAS datamining, zodat resultaten eenvoudiger en efficiënter zijn te behalen.

SAS9 levert meerwaarde aan klanten

Corporate informatie is een strategisch ondernemingsbezit. Het SAS Intelligence Platform is schaalbaar en beheerbaar. Het gebruiksvriendelijke fundament vergroot het bereik van informatie tot op elk organisatorisch niveau. De SAS Intelligence Value Chain zorgt ervoor dat gebruikers zonder enige training gebruik kunnen maken van eenvoudige datatoegang en rapportage waardoor ze profiteren van de extra voordelen van informatieanalyse. SAS levert toegevoegde waarde en zorgt voor directe resultaten, van data-integratie en analytische mogelijkheden tot zakelijke rapportage. De software ondersteunt organisaties bij een snelle ROI, verlaagt de TCO, en levert een doorlopende concurrerende voorsprong.

De nieuwe gebruikersinterfaces zijn geschikt voor verschillende gebruikers. Naast specialisten en bedrijfsanalisten, richt SAS zich nu ook op de gewone gebruiker in een bedrijf. De kracht van SAS9 zit tevens in de integratiemogelijkheden waar bedrijven om vragen. SAS9 is tevens uitgerust met datawarehousing, datamining, een ETL-tool, functionaliteit voor het opschonen van databases, en functionaliteit voor het maken van database profielen. Dit alles is gebouwd op slechts een platform dat wordt ondersteund door slechts een metadatamodel. Hiermee biedt SAS9 een diepgaand integratieniveau bij een breed aanbod aan analysemogelijkheden. Dit verregaande integratieniveau vergemakkelijkt de bedrijfsvoering van ondernemingen. Nieuwe regelgeving van de overheid kan bijvoorbeeld veel eenvoudiger worden geïmplementeerd omdat data en metadata niet van de ene omgeving naar het andere verplaatst hoeven te worden. Dit maakt audits completer en begrijpelijker.

Over SAS

SAS levert nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS oplossingen worden gebruikt door meer dan 40,000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken die bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van data warehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Voor bijna drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Bezoek ons op www.sas.com/nl

Meer informatie voor de redactie:

SAS Institute

Hussein Ibrahim

Tel. 035 699 6947

E-mail: hussein.ibrahim(at)snl.sas.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501 595

Mobiel: 06 28 88 96 32

E-mail: monique(at)potterspr.nl