2e persbericht van dinsdag 13 april 2004

Eindhoven 13-04-2004 - Berichten uit de regio

Deurne: Vervolg dodelijk verkeersongeval A67 in Deurne

De politie heeft een technisch onderzoek verricht naar de oorzaak van het verkeersongeval op de A67 op maandag 12 april, waarbij de 19-jarige M. Hoogers uit Blerick om het leven kwam. De man reed rond 2.30 uur met zijn auto met twee inzittenden (20 en 19 jaar oud) op de A67 onder de gemeente Deurne in de richting van Eindhoven. De auto werd in een lage (4e) versnelling gezet en daarna is het slachtoffer bij een lage snelheid (rond de 30 km/u) uit de auto gestapt. De auto van de man bleek, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet te zijn voorzien van een cruise control. Na het uitstappen is hij gevallen en liep daarbij hoofdletsel op. Afgelopen nacht is het slachtoffer in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. (Zie ook de 1e persberichten van maandag 12 april en dinsdag 13 april).

Eindhoven: Opgepakt na schieten met luchtbuks

Een 18-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 10.00 uur aangehouden in zijn woning in Woensel-Zuid. Hij zou kort daarvoor tijdens een ruzie met een luchtbuks hebben geschoten op een 67-jarige Eindhovenaar. Dat gebeurde in de tuin van de woning van het slachtoffer, ook in Woensel-Zuid. De man kreeg een kogeltje in zijn gezicht, net onder zijn oog. Dat is er in een ziekenhuis uitgehaald. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veldhoven: Nader onderzoek naar branden t Look

De politie in Veldhoven gaat in de wijk t Look een nader buurtonderzoek houden naar de brandstichtingen die daar de afgelopen twee jaar zijn gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen die rondom die branden iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen bellen met de politie in Veldhoven via 0900-8844. Vorige week dinsdag is een 33-jarige Veldhovenaar aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht in die buurt minstens 40 keer brand te hebben gesticht. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte bij andere branden wordt voortgezet.

Lage Mierde: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Houtert zijn identiteitspapieren en een portemonnee met 5 euro weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het slot van de voordeur van de woning is opengebroken.

Hoge Mierde: Kluis ontvreemd

Bij een inbraak in een woning aan De Stad zijn een portemonnee met ongeveer 100 euro en een kluis met daarin een onbekend geldbedrag en sieraden weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het slot van de achterdeur is geforceerd waarna de woning is doorzocht.

Valkenswaard: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Rijt zijn twee computers en een beeldscherm weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdag 14.30 uur en dinsdag 8.00 uur. Een raam van het gebouw is geforceerd.

Valkenswaard: Kluis weg na inbraak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Maastrichterweg is een kluisje met een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het slot van de achterdeur van de zaak is opengebroken.

Oirschot: Aircos gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg zijn vier airco-installaties gestolen. Dat gebeurde tussen zondag 8.00 uur en maandag 21.00 uur. Een deur aan de achterkant van de zaak is opengebroken.

Son: Computers uit bedrijf ontvreemd

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ekkersrijt zijn twee computers gestolen. Het is nog onduidelijk hoe het pand is betreden. Dat gebeurde tussen vrijdag 18.00 uur en dinsdag 7.00 uur.

Son: Bromfietster gewond

Een 26-jarige vrouw uit Gemert is dinsdagochtend rond 7.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een shovel. De vrouw reed op haar brommer op de Bestseweg en werd geraakt door de achteruitrijdende shovel. Die werd bestuurd door een man van 31 jaar uit Heesch. De vrouw is met een onderbeen- en bekken-fractuur opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.