Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Pinnacle Systems komt met nieuwe USB2 Hi-Speed capture oplossing

Extern video-capture product met zowel analoge- als digitale aansluitingen

Nijmegen, 13 april 2004. De laatste tijd is de vraag naar externe videomontage producten zeer groot geworden. Uit onderzoek is verder gebleken dat vrijwel iedere nieuwe PC standaard met minimaal vier USB2 poorten is uitgerust. Een USB2 verbinding heeft voldoende bandbreedte om er hoge kwaliteit video overheen te sturen. Nu is dit al enige tijd mogelijk via een firewire verbinding, maar het aantal PC's die standaard met een firewire aansluiting geleverd worden ligt beduidend lager dan met USB2. Pinnacle speelt hierop in en introduceert een nieuwe, externe videomontage oplossing met een Hi-Speed USB2 aansluiting. Pinnacle MovieBox Deluxe is het nieuwe vlaggenschip in de Studio 9 productfamilie en is bedoeld voor de hobbyfilmer die films van verschillende apparatuur, zoals camcorder of videorecorder, op een eenvoudige manier in de hoogst mogelijke kwaliteit op de PC wil kunnen opnemen. Het design van de MovieBox Deluxe is wederom ontworpen door F.A. Porsche en de metallic blauwe behuizing kan zowel staand als liggend naast de PC of laptop geplaatst worden.

MovieBox Deluxe biedt de gebruiker de praktische mogelijkheid zijn digitale of analoge video-apparatuur eenvoudig te verbinden met zijn PC of laptop zonder deze te hoeven openen. De MovieBox Deluxe is het eerst verkrijgbare product waarmee een DV-camcorder digitaal op een USB2 montage product aangesloten kan worden terwijl de camera nog steeds vanuit de software kan worden bediend. Een firewire aansluiting op de PC is hierdoor dus niet meer noodzakelijk. MovieBox Deluxe wordt geleverd met de volledige versie van de in januari geïntroduceerde Studio 9 software waarmee de opgenomen films bewerkt, effecten toegevoegd en op verschillende manieren, zoals CD/DVD of VHS banden, uitgevoerd kan worden. Als extra wordt HollywoodFX plus meegeleverd waarmee de Studio software beschikking krijgt over ruim 200 extra overgangen en effecten.

Systeemeisen

Pinnacle Moviebox Deluxe is geschikt voor alle PC's met een Pentium 4 1.6GHz of snellere processor, 256 Mb ram en Windows XP (SP1). Daarnaast dient er een vrije USB2 (Hi-Speed) poort evenals een DirectX9 compatibel grafische- en geluidskaart beschikbaar te zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Pinnacle MovieBox Deluxe is vanaf eind april verkrijgbaar voor Euro 299,00 incl. BTW via de grote retailers en de betere computerdealer.

Informatie over Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems voorziet omroeporganisaties en consumenten van geavanceerde oplossing voor het maken, opslaan en afspelen van digitale media voor gebruik in huis, in de studio en voor uitzendingen. De bekroonde digitale mediaoplossingen van Pinnacle Systems worden over de hele wereld gebruikt voor uitzendingen, videobewerking, dvd- en cdr-authoring, en op het Internet. Pinnacle Systems is erkend marktleider en heeft negen prestigieuze Emmy Awards ontvangen voor technische vernieuwingen. Deze inzet wordt in alle productlijnen gerealiseerd.

###

Downloadlinks hi-res beeldmateriaal van Pinnacle MovieBox Deluxe :

MovieBox Deluxe Hardware CMYK.jpg

MovieBox Deluxe Lifestyle CMYK.jpg

MovieBox Deluxe 3D boxshot NL CMYK.jpg

Desgewenst is beeldmateriaal of meer informatie ook per email beschikbaar.

Perscontact:

Pinnacle Systems Benelux & South Africa

Tim van Donkersgoed

Kerkenbos 10 - 15 Unit I

6546 BB NIJMEGEN

Nederland

Tel.: +31 (24) 373 1202

Fax: +31 (24) 373 1701

Email: tdonkersgoed@pinnaclesys.com

Consumenten informatie:

Pinnacle Systems

www.pinnaclesys.com

Tel (024) 373 10 73

Alle handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve houders. © 2004.Pinnacle Systems, Inc.