Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


9 april 2004


Apeldoorn - mishandeling steward


Een 18-jarige jongen uit Haarlem is maandagmiddag na afloop van de voetbalwedstrijd AGOVV - Haarlem aangehouden voor mishandeling van een steward. Deze 62-jarige Apeldoorner werd door de jongeman getrapt toen jongeren in het supportersvak zich misdroegen en het slachtoffer de jongeren trachtte te kalmeren. Het slachtoffer had niet gezien wie hem had getrapt, maar getuigen zetten de politie op het spoor van de jongeman. Na verhoor is hij heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.


Apeldoorn - diefstal uit woning


In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden bij een bedrijf aan de Hoofdstraat ingebroken. Zij wisten de toegangsdeur te forceren en konden vervolgens de deur naar de woning open krijgen. Ze gingen er met een kluis waar voornamelijk bedrijfspapieren in zaten vandoor.


Aan de Van Hoogendorpstraat werd zondag ingebroken in een woning. Hier forceerde men de achterdeur en de bewoners missen onder meer sieraden.


Via het keukenraam hebben inbrekers vannacht toegang gekregen tot een woning aan de Viltmakersdonk. Hier verdween een videorecorder.


Apeldoorn - liever met de achterrem remmen


Een 50-jarige Apeldoorner die zondagavond rond 18.35 uur op de Zanderijweg met zijn dochter in discussie raakte over het gebruik van de voor- dan wel achterrem heeft zijn ongelijk danig moeten bezuren. Het tweetal kwam vanaf de Asselsestraat en volgens zijn dochter was het gebruik van de voorrem gevaarlijk, maar vader dacht er duidelijk anders over. Toen hij dan ook met de voorrem remde kwam hij ten val, raakte bewusteloos en liep diverse verwondingen op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het onderwerp zal nog wel menig maal in de familie besproken worden.


Apeldoorn - rijden onder invloed


Een 22-jarige man uit Nieuwegein werd vanmorgen rond 05.30 uur op de Matenpoort aan een algemene verkeerscontrole onderworpen. Bleek, dat hij gedronken had en de ademanalyse wees o.9 promille aan. Naast een boete kreeg hij ook een rijverbod opgelegd.


Kort daarop werd door de koninklijke Marechaussee op de Amersfoortseweg een 35-jarige automobilist uit Dordrecht gecontroleerd. Hij blies ruim 1.0 promille en tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - schade door containerbrand


De auto van een 63-jarige Apeldoorner liep vannacht schade op bij een brandje in een container aan de Aristotelesstraat. De brandweer werd rond 23.35 gebeld, dat de container in brand stond. Zij konden het vuur snel blussen, maar de auto stond direct naast de container en liep brandschade op. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --