KNGF



Internationaal congres voor manuele therapie naar Nederland

Amersfoort, 13 april 2004 - De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) is erin geslaagd om het congres van de International Federation of Orthopeadic Manipulative Therapists (IFOMT) van 2008 naar Nederland te halen. Tijdens het op 26 maart jl. afgesloten IFOMT-congres dat in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad plaatsvond, verkoos het bestuur van de internationale organisatie van manueel therapeuten ons land boven Canada.

Volgens Wilma Huiskamp, voorzitter van de NVMT, is het een enorme blijk van waardering voor de beroepsgroep van fysiotherapeuten en manueel therapeuten in Nederland dat het negende internationale congres voor manuele therapie in Nederland gaat plaatsvinden. Het congres wordt eens in de vier jaar gehouden.

De aanbiedingscommissie van de NVMT heeft een zogenaamd bidbook samengesteld. In dit bidbook zijn diverse aanbevelingsbrieven opgenomen van instanties, al dan niet direct betrokken bij de manuele therapie, die aangeven hoe zinvol en wenselijk het is om de gastlandrol aan Nederland toe te kennen. Een kleine delegatie, bestaande uit bestuursleden van het NVMT en leden van de aanbiedingscommissie, heeft tijdens het recente IFOMT-congres in Kaapstad de bidding met een uitgebreide lobby en presentatie succesvol ondersteund.

Noot voor de redactie,