VVD



Nieuws

13 apr 2004 - Vragen over het strafrechtelijk
onderzoek in de zaak Fokke F.

Vragen van de leden Griffith (VVD) en Wolfsen (PvdA) aan de minister van Justitie over het strafrechtelijk onderzoek in de zaak Fokke F.

1.

Bent u op de hoogte van de strafzaak tegen de voormalige vice-president van de rechtbank in Maastricht?

2.

Is er met betrekking tot het al dan niet verrichten van huiszoeking(en) een vaste gedragslijn als het gaat om de verdenking van de aanwezigheid van kinderporno? Zo, ja, welke is dat? Is daarvan in deze zaak afgeweken en, zo ja, wat was daarvoor de reden?

3.

Klopt het dat in deze zaak de verdachte door het Openbaar Ministerie coulanter is behandeld dan de gemiddelde verdachte en dat hij daarvan misbruik heeft gemaakt? *

4.

Klopt het dat de verdachte een deurwaardersexploot naar de minister van Justitie heeft gestuurd waarin gedreigd wordt de minister persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de aangerichte schade als het opsporingsonderzoek niet zou worden beëindigd?**

5.

Zo ja, is de inhoud daarvan van enige betekenis geweest voor de opsporing en vervolging in deze zaak en is de inhoud voor u of medewerkers van uw ministerie aanleiding geweest voor enige inhoudelijke betrokkenheid bij dit onderzoek? Zo ja, in welke zin?

6.

Is er in deze zaak een aanwijzing in de zin van artikel 128 lid 6 van de Wet op de Rechterlijke Organisatie gegeven?

13 april 2004