Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

13-04-2004

CNV Voeding bereikt cao-resultaat Nestlé

CNV Voeding heeft zojuist een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao van de 1250 werknemers van Nestlé. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 jaar, ingaande per 1 april 2004. De werknemers ontvangen per 1 mei een eenmalige uitkering van 1 procent, met een minimum van 300 euro, mits het ziekteverzuim niet stijgt.

Jaap Bosma, onderhandelaar voor CNV Voeding: Het ziekteverzuimpercentage ligt nu net boven de 6 procent. Als het ziekteverzuim 6 procent of minder wordt, ontvangen werknemers nog eens 0,5 procent extra per 1 januari 2005. Daalt het ziekteverzuim tot 5,5 procent dan ontvangen werknemers een eenmalige loonsverhoging op 1 januari 2005 van 0,75 procent.
Verder is afgesproken dat als er tijdens de looptijd van de cao meer duidelijkheid is over de kabinetsplannen over de ziektewet, dan gaan sociale partners praten over de consequenties van die plannen. In de oude cao was de premiespaarregeling stopgezet, maar die wordt dit jaar als een eenmalige uitkering van 400 euro bruto aan de werknemers uitgekeerd.
Vervolgens is afgesproken dat werkgevers iedere werknemer die met ontslag wordt bedreigd een outplacementtraject aanbieden van 4000 euro.
Bosma: Helaas heb ik geen harde baangarantie kunnen afspreken voor 55plussers. Maar ik heb wel de toezegging dat als 55plussers langdurig arbeidsongeschikt raken, Nestlé zich maximaal gaat inzetten om een baan voor hen te vinden binnen het concern.

Nestlé heeft het hoofdkantoor in Diemen en vestigingen in Nunspeet, Elst, Bolsward, Venray, Gorinchem en Alphen a/d Rijn.

Nadere inlichtingen:

Jaap Bosma, onderhandelaar voor CNV Voeding:
023 - 56 84 670
Nancy Abelskamp, persvoorlichting:
030 - 6348 242.