Gemeente Enschede

Project School & Sport van start op De Toermalijn


Enschede, 13-04-2004

Beweegboekje, leerlingvolgsysteem en voorlichting

Ieder kind beweegt minimaal één uur per dag voor een gezonde levensstijl. Dat te bereiken is het doel van het pilotproject School & Sport dat morgen, tijdens de Nationale Sportweek, officieel van start gaat op basisschool De Toermalijn. De Toermalijn wil met het project meer aandacht besteden aan sport en bewegen in relatie met gezondheid. De wethouder van stadsdeel Noord, Roelof Bleker, geeft morgen het officiële startsein voor het project School & Sport. Naast een toelichting op het project is er een demonstratie van Aerobic en Taibo en zijn er gezonde versnaperingen voor de kinderen.

Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van De Toermalijn hebben deze maand een beweegboekje ontvangen, waarin zij precies kunnen bijhouden hoeveel ze elke dag bewegen en welke beweegactiviteiten ze doen. Door het bijhouden van hun eigen beweegboekje worden kinderen gestimuleerd meer te bewegen. Ook worden de zogenaamde FLASH-placemats gebruikt (landelijke campagne), waarop het belang van voldoende bewegen en gezond eten aan de orde komt.

Tevens is er een leerlingvolgsysteem in ontwikkeling, waarmee het beweeggedrag van leerlingen kan worden gevolgd zodat, indien nodig, kinderen gestimuleerd kunnen worden meer te gaan bewegen. Bijvoorbeeld door hen meer sportactiviteiten zoals gymnastiek en zwemmen aan te bieden of meer aandacht te besteden aan het spelen. Daarnaast zal er elke week in de lessen aandacht worden besteed aan het belang van sport en bewegen.

Ook wordt hierover voorlichting gegeven aan de ouders.
---

Gepubliceerd op 13-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar