Gemeente Hulst


Persbericht - 13.04.2004

Brandweer biedt ambulance schuilplaats

Iedereen heeft ze wel eens zien staan, gele ambulances, midden in het land, ogenschijnlijk doelloos. Soms uren achtereen doen ze schijnbaar niets. Ambulances staan daar voorwaardenscheppend. Op dat moment zijn dan andere ambulances ingezet en om de gewenste aanrijdtijd te kunnen waarborgen gaan ambulances dan op díe plekken staan, waarvandaan ze zowel de ene als de andere kant kunnen bereiken met aanvaardbare aanrijdtijden.

Normaal zijn de ambulances gestationeerd op de posten in Hulst, Terneuzen en Oostburg. Als er veel vervoersaanbod is, neemt het aantal inzetbare voertuigen met bemanning af en wordt er dus een tactische plek gekozen van waaruit wordt gereden.
Tot dusver was dat dus vaak op of langs de weg ergens in het landschap. Onnodig te melden dat dit geen pretje is. Wachten op een rit is dagelijks onderdeel van het werk van ambulancepersoneel, maar om dit op redelijk afgelegen plaatsen te doen vraagt veel van verpleegkundige en chauffeur. Zo ontbreken bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en moet de motor van de auto constant draaien.

Schuilplaats in Vogelwaarde
De Brandweer Hulst steekt hier de ambulancedienst een helpende hand toe. Vanaf 19 april 2004 stelt zij haar brandweerpost aan de Bossestraat te Vogelwaarde beschikbaar aan de ambulancedienst voor de momenten waarop voorwaardenscheppend wordt gewerkt. Ambulancepersoneel mag gebruik maken van de kantine en de sanitaire voorzieningen zodat het wachten wordt veraangenaamd.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl