Time : 6:06:12 PM
Date : Tuesday, April 13, 2004
Sender Name: Six Flags European Division

Overname Six Flags European Division door Palamon

"De overname door Palamon Capital Partners betekent een reële kans tot groei", zegt Bill Muirhead, CEO van de Europese parken.

Waver, 13 April 2004 - De onderhandelingen tussen Six Flags Inc en Palamon Capital Partner, een Britse investeerdersgroep, zijn beëindigd. Vandaag kondigt Six Flags Inc. officieel de verkoop aan van zijn Europese parken.
Palamon Capital Partners is een private investeringfirma, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Palamon Capital Partners, L.P werd in 1999 opgericht als een onafhankelijk professioneel partnership, volledig in bezit van en bestuurd door haar partners. Palamon Capital Partners investeert in Europa in dienstverlenende bedrijven met een groot groeipotentieel.

"We steunen gelijkgezinde ondernemers met wie we een visie delen. We zijn er van overtuigd dat investeren fundamenteel is. Bij Palamon combineren we onze mogelijkheid tot investeren met een ruime business ervaring zodat we ondernemers een platform kunnen bieden dat leidt tot slagen." aldus Palamon Capital Partners'
woordvoerder.
Palamon Capital Partners neemt 7 parken over: 2 in België (Six Flags Belgium, Bellewaerde Park), 3 in Frankrijk (Walibi Lorraine, Walibi Aquitaine, Walibi Rhône-Alpes), 1 in Nederland (Six Flags Holland) en
1 in Duitsland (Warner Bros. Movie World Germany). De financiële transactie omvat niet het Spaanse park Warner Bros. Movie World Madrid.
Palamon Capital Partners heeft Bill Muirhead - voormalig Executive Vice President van de Six Flags European Division - aangewezen als CEO van de nieuwe Europese parken.

"Ik ben heel blij voor de Europese parken. Palamon investeert in bedrijven met potentieel en onze parken horen in dat rijtje thuis. Palamon is kapitaalkrachtig en is bereid te investeren in groei. Ze zijn gevestigd in Europa en hun steun zal het mogelijk maken ons te concentreren op onze regionale parkstrategie. De toekomst ziet er rooskleurig uit en wij gaan verder met het aanbieden van entertainment en veiligheid op het allerhoogste niveau zoals onze bezoekers dat van ons gewoon zijn." aldus Bill Muirhead.

Bill Muirhead combineert een uitgebreide pretpark-bagage met een ruime internationale werkervaring, opgedaan in de VS, Azië en Europa.

Het hoofdkantoor van de Europese parken blijft in Waver. Deze financiële transactie zal geen invloed hebben op de werkgelegenheid, noch op de operationele werking van het park in 2004.

"We zijn heel enthousiast over 2004. In aanvulling op onze aantrekkelijke attracties en shows, staan er dit jaar een aantal niet te missen festivals en speciale evenementen op het programma!" vervolgt Bill Muirhead.

Six Flags Belgium, Bellewaerde Park, Warner Bros. Movie World en Walibi Lorraine hebben hun deuren geopend op 3 april, Six Flags Holland op 7 april. Walibi Aquitaine start het seizoen op 17 april, Walibi Rhône-Alpes op 1 mei.

Voor meer informatie, contacteer:

Europese parken:
Vanessa Amor
European Director of Public Relations
Tel: +32 10 42 17 19 Fax: +32 10 42 17 10 Belgium

Six Flags, Inc:
Debbie Nauser
VP Public Relations

+ 1 405 475 2500 USA