Gemeente Den Haag

april 2004
Persverklaring Hindoe-tempel aan de Mijtensstraat in Den Haag (13 april)

De gemeente Den Haag en Politie Haaglanden zijn op de hoogte van de problemen rond de Hindoe-tempel aan de Mijtensstraat in Den Haag. Twee weken geleden heeft de politie overleg gehad met het bestuur van de tempel. Conform de afspraak houdt de politie dagelijks extra toezicht; de politie zal dit ook de komende tijd blijven doen. De groep jongeren wordt bij de locatie van de tempel niet langer getolereerd. Tegen overtredingen en vandalisme treedt de politie op. De groep jongeren is weg tegenover de tempel.

In tegenstelling tot berichten in de media is er volgens de politie het afgelopen weekeinde niets gebeurd in de directe omgeving van de tempel. De situatie is rustig en beheersbaar.
In relatie tot incidenten in en rond de tempel zijn enige tijd geleden twee aanhoudingen verricht. Het gaat hier om twee personen die op heterdaad zijn betrapt bij inbraak in de tempel. Het OM heeft deze zaak verder in onderzoek.

De groep jongeren zwerft de laatste tijd door de wijk. De kern van de groep is bekend bij de politie; de groep maakt zich schuldig aan vandalisme, overlast en er gaat dreiging vanuit. De gemeente Den Haag heeft opdracht gegeven aan het jongerenwerk om intensiever contact te leggen met de groep jongeren en hun ouders met de bedoeling hen door te geleiden naar in de wijk bestaande sport- en welzijnsvoorzieningen.