Partij voor de Dieren


Marianne Thieme schrijft boek De Eeuw van het Dier 13-04-2004

In De eeuw van het Dier houdt Marianne Thieme een hartstochtelijk en tegelijk humoristisch pleidooi voor de rechten van het dier. Ze beschrijft haar persoonlijk proces van bewustwording, de opkomst van de sociale beweging die pleit voor de rechten van het dier en het ontstaan van een nieuwe politieke richting waarin de traditionele links/rechtstegenstelling overstegen wordt door het gemeenschappelijk gevoel van mensen die dieren een beter bestaan toewensen. Prof. Paul Cliteur (lijstduwer Europese Verkiezingen voor de Partij voor de Dieren) stelt dat dierenleed de morele blinde vlek van onze tijd vormt en dat mensen over vijftig jaar in schaamte zullen omzien naar wat ze dieren hebben aangedaan.

Marianne Thieme wil geen vijftig jaar wachten en roept iedereen op om nu de handen in ineen te slaan en te voorkomen dat dieren verder onnodig en onaanvaardbaar leed wordt aangedaan in bio-industrie, jacht, visserij, genetische manipulatie en andere dierproeven. In haar boek geeft Thieme inzicht in het schokkende dierenleed in Nederland anno 2004.

Ze beschrijft op heldere, aanstekelijke en gevatte wijze de ontstaansgeschiedenis van de sociale beweging. De eeuw van het dier bevat een nawoord van onder meer Mensje van Keulen, Maarten 't Hart, Rudy Kousbroek en Paul Cliteur, allen lijstduwers bij de Europese Verkiezingen.

Mr. Marianne Thieme (1972) is juriste en voorzitter van de Partij voor de Dieren. Ze trekt de lijst bij de verkiezingen voor het Europese Parlement. Ze koestert de stellige overtuiging dat er sprake is van een nieuwe sociale beweging, vergelijkbaar met de strijd voor vrouwenemancipatie in de twintigste eeuw en de bevrijding van de slaven in de negentiende eeuw.

Recensie-exemplaar:
Daar deze titel niet meer kon worden opgenomen in onze zomerbrochure kunt u een recensie-exemplaar aanvragen: melanie.elst@houtekiet.com
ISBN nummer: 9052407916

Voor meer informatie en interviewaanvragen:
Melanie Elst
Publiciteit en Promotie
Uitgeverij Houtekiet
Vrijheidstraat 33
B-2000 Antwerpen
tel. 00 32 3 248 50 48
fax: 00 32 3 238 80 41
e.elst@houtekiet.com