Gemeente Voorburg-Leidschendam


Oprichting eerste wijkplatforms Leidschendam-Voorburg nabij

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 6 april 2004
---

De eerste twee wijken in Leidschendam-Voorburg hebben mogelijk op korte termijn een eigen wijkplatform. Het betreft de wijk die wordt gevormd door het Damcentrum, Klein-Plaspoelpolder, de Zeeheldenwijk en Leidschendam Zuid, en de wijk De Prinsenhof (hoog- en laagbouw). Op dinsdag 13 april respectievelijk woensdag 14 april vinden namelijk de eerste Hart-voor-de-Wijk-bijeenkomsten plaats waarop onder andere het instellen van een wijkplatform voor die wijk aan de orde komt.

Wijkwethouders
Op de eerste bijeenkomst op dinsdagavond 13 april in De Schuitejager zijn wethouder Agnes Jelsma, die de coördinatie van wijkgericht werken in portefeuille heeft, en wijkwethouder Marcel Houtzager gastvrouw en gastheer. Woensdagavond 14 april is Agnes Jelsma als wijkwethouder voor De Prinsenhof aanwezig.

Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het wijkgericht werken, voorbeelden gegeven over de vorm waarin dat kan plaatsvinden, informatie uitgewisseld, worden contacten binnen de wijk gelegd of versterkt en wordt bekeken op wat voor manier alle betrokkenen gezamenlijk tot het oprichten van een wijkplatform kunnen komen. Gezien de belangstelling vanuit deze twee wijken lijkt de vorming van het eerste wijkplatforms een reële mogelijkheid.

Hart voor de wijk
Voor de informatiebijeenkomsten worden de inwoners uitgenodigd die zich voor de campagne Hart voor de Wijk hebben aangemeld, wijkverenigingen en andere personen en organisaties die bij de wijk betrokken zijn. Maar ook belangstellenden zijn van harte welkom. De gemeente is in ieder geval vertegenwoordigd door medewerkers die vanuit hun functie betrokken zijn bij deze wijk, zoals de wijkmanager en de teamleider van Wijkbeheer.

Bijeenkomsten
Dinsdagavond 13 april vindt in ontmoetingscentrum De Schuitejager, Scheepswerf 18 in Leidschendam de informatiebijeenkomst plaats voor de wijk die wordt gevormd door Damcentrum, Klein-Plaspoelpolder, Zeeheldenwijk en Leidschendam Zuid. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Woensdagavond 14 april vindt de informatiebijeenkomst plaats voor de wijk De Prinsenhof (hoogbouw en laagbouw) in de Informatiewinkel aan de Prins Frederiklaan 203 in Leidschendam. De komende weken worden ook in de overige wijken informatiebijeenkomsten gehouden. De bijeenkomsten beginnen steeds om 19.30 uur.