Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Joseph Haydnlaan vond maandagmorgen een aanrijding plaats waarbij twee kinderen gewond raakten

Een 25-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 11.40 uur met zijn auto over de Joseph Haydnlaan. Ter hoogte van het AZS stonden een aantal autos achter elkaar te wachten om - vanwege de drukte voetgangers over te laten steken. De 25-jarige Utrechter wilde niet wachten en reed over de busbaan naar voren.

Op dat moment staken twee 5-jarige kinderen uit Utrecht en werden aangereden door de Utrechter. De kinderen werden met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder werd door de politie aangehouden.

Aangehouden voor openbreken parkeerautomaat

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april twee mannen aangehouden omdat zij op heterdaad waren betrapt tijdenshet openbreken van een parkeerautomaat.

Tijdens de surveillance werden agenten ter hoogte van de parkeergarage aan de Rijnkade omstreeks 03.30 uur gewenkt door een medewerker van de beveiliging. Zij verklaarde zojuist twee mannen aangehouden te hebben omdat zij een parkeerautomaat aan het openbreken waren. De verdachten 27 en 34 jaar beiden afkomstig uit Utrecht werden door de agenten overgenomen en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Lucasbrug heeft de politie in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.10 uur kreeg een 25-jarige bestuurder uit Utrecht ter hoogte van de Lucasbrug een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 450 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de man naar huis gestuurd.

Te hard

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man staande gehouden omdat hij veel te hard over de Zuilense Ring reed.

Agenten zagen omstreeks 20.35 uur dat een bestuurder zeer hard over de Zuilense Ring reed. Via de lasergun bleek dat hij 175 km/u reed. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kan t gezet en gewezen op zijn onverantwoord gedrag. De man werkte keurig mee en gaf toe te hard gereden te hebben. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.