Gemeente Amersfoort

Bosbad wordt in de 2e helft van juni feestelijk geopend

datum: 8april 2004

Op dit moment werkt een bouwteam van Van Hoogevest Bouw met man en macht aan een grondige vernieuwing van het Bosbad. Als het weer meezit zijn de werkzaamheden in de 2e helft van juni klaar. Streven was het bad volgens traditie op Moederdag te openen, maar dit is bouwtechnisch niet mogelijk. Inwoners van Amersfoort en omliggende gemeenten kunnen in het zwemmagazine van de NV SRO, dat vanaf 14 april huis-aan-huis wordt verspreid, informatie over de latere openingsdatum, de verbouwing en het zomerseizoen lezen. Op een abonnement voor het Bosbad wordt dit jaar een fikse korting gegeven.

De belangrijkste reden waarom het Bosbad niet klaar is voor Moederdag is een speciale coating. Die kan pas in de baden worden aangebracht als zeker is dat de nachttemperatuur meerdere nachten achter elkaar boven de 10º blijft en er geen regen valt. En daar ziet het voorlopig niet naar uit. Als de coating na twee weken uitgehard is, kan het bouwteam pas beginnen met het vullen van het bad. Een exacte openingsdatum is nu dan ook nog niet vast te stellen. Maar zodra die bekend is, wordt de pers hierover geïnformeerd.

Bijna de hele accommodatie van het Bosbad is onder handen genomen. Het eerste dat de bezoeker straks opvalt is dat het terrein voor de entree veranderd is in een mooi plein met nieuwe aanplant en een nieuwe fietsenstalling. Na het passeren van de kassa kan de bezoeker via een brede trap omhoog naar het terras of via een looppad afdalen naar de ligweiden en de zwembaden. De allerkleinsten kunnen zich als vanouds vermaken in het peuterbad met vrolijke waterspuiters en glijbaantjes. De groteren kunnen zich uitleven in het grote bassin. Daar is het meest aan vernieuwd. De vloertegels zijn vervangen door een betonnen vloer met een frisse lichte kleur, de speeleilanden zijn vervangen en de houten plankieren rondom het bad zijn vervangen door een betonnen omloop. De pret op de 60 meter lange glijbaan hoeven de bezoekers niet te missen, want die staat er nog steeds.

Omdat het Bosbad later opengaat dan andere jaren past de SRO het zwemabonnement dit jaar aan. Voorgaande jaren kon één abonnement worden aangeschaft dat geldig was voor het Bosbad, het Sportfondsenbad, de zwembaden in Liendert en Hoogland, het zwem- en recreatiebad De Duker en het Spleasure Centrum in Soest. Dit jaar geeft de Zomer-zwem-Pas toegang tot al deze baden met uitzondering van het Bosbad. Voor het Bosbad geldt dit jaar een apart Bosbad-abonnement. Meer informatie over de zwemabonnementen staat in het zwemmagazine 'Zwemhart van Nederland' waar ook een Bosbad-special aan toe is gevoegd.