Heuvelrug, 09.00 uur

Utrecht 13-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Motorrijder gewond

MAARSBERGEN Op maandag 12 april raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.30 uur reed een 66-jarige automobilist uit Veenendaal over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Leersum. Bij de oprit naar de Rijksweg A12 sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 26-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder is met beenletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

Dodelijk ongeval

VEENENDAAL Op maandag 12 april kwam een automobilist om bij een ongeval. Zijn passagier raakte gewond.

Rond 16.15 uur reed een 25-jarige automobilist uit Rhenen over de Rondweg Oost, komende uit de richting van de Wageningselaan en gaande in de richting van de Smalle Zijde. Bij hem in de auto zat een man (leeftijd onbekend) eveneens uit Rhenen. Door nog onbekende oorzaak stuurde de 25-jarige bestuurder naar links, vervolgens naar rechts, reed de berm in en belandde in een sloot. De bestuurder en passagier werden uit de auto geslingerd en kwamen in de sloot terecht. Twee getuigen van het ongeval zijn direct naar de bestuurder gegaan en hebben hem op de kant gebracht. Daar werd nog getracht hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De passagier slaagde erin op eigen kracht uit het water te komen. Hij werd met een gebroken arm per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht en mocht na behandeling naar huis.

Door de politie wordt het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval voortgezet.

Onder invloed tegen bomen

VEENENDAAL Op maandag 12 april botste een automobilist tegen twee bomen. Hij raakte niet gewond, maar moest wel zijn rijbewijs inleveren.

Rond 02.50 uur reed een 18-jarige jongeman uit Veenendaal over de Grote Beer, komende uit de richting van de Stationsstraat en gaande in de richting van de Rondweg west. Mogelijk door alcoholgebruik, raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm. Daar raakte hij een boom, een verkeersbord en vervolgens een tweede boom. Hij liep geen letsel op.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de jongeman naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau lies hij 620 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Tegen de richting

DOORN Doordat een racefietser tegen de richting inreed, raakten op maandag 12 april een meisje en hijzelf gewond.

Rond 12.40 uur liepen een moeder en haar 5-jarige dochtertje uit Zeist over het fietspad van de Driebergsestraatweg. Een 51-jarige racefietser uit Zwammerdam reed tegen de richting in over hetzelfde fietspad. De moeder zag nog kans opzij te stappen, maar kon niet tijdig haar kind in veiligheid brengen: zij werd door de racefietser aangereden. Het meisje liep een kleine schaafwond aan haar hoofd op, de racefietser brak een sleutelbeen.