Gemeente Gouda


04.072 Verkeerskaartenactie scholen Goverwelle

datum: 8 april 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

Verkeerskaartenactie scholen Goverwelle

Op dinsdag 13 april 2004 geeft Jan Vermeij (wethouder Verkeer) om 08.00 uur in de Chopinstraat het startsein voor de verkeerskaartenactie in de Chopinstraat. De actie vindt plaats op de vier scholen van Goverwelle, de Goejan Verwelleschool, t Carillon, t Palet en de H.C. Andersenschool. Kaarten met de tekst Hoezo veilig... naar school gebracht? worden uitgedeeld aan ouders die hun kinderen naar school brengen.

Naar aanleiding van vaak gevaarlijke situaties bij scholen is deze actie ontstaan in Goverwelle. De situaties worden meestal veroorzaakt door ouders die hun kinderen naar school brengen. De verkeersouders, wijk-coördinator en schooldirecties besloten hier wat aan te doen. Door een ansichtkaart uit te delen wil men de ouders attent maken op de onveilige situatie die zij veroorzaken. De actie wordt drie keer gehouden, iedere keer met een andere tekst op de ansichtkaarten. Voor de tweede actie zal de tekst Op tijd van huis, op tijd naar school zijn. De tekst Auto aan de kant, kind aan de hand is de tekst van de laatste actie. Deze acties worden in juni en na de zomervakantie gehouden.

Deze verkeersactie is een van de uitwerkingen van het project Tien Gouden Stadsregels. De actie is nog een uitloper van de tweede campagne, waarin de stadsregel Hard rijden is bloedlink, dus doe normaal centraal stond. Het project Tien Gouden Stadsregels heeft daarom gefaciliteerd in het uitvoeren van de kaarten.

Gouden Stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de Tien Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Tien Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de tien regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Tien Gouden Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.