Openbaar Ministerie

13 april 2004

Bedrijfsinbraken opgelost via dna

ZEIST/DOORN Met behulp van DNA-onderzoek heeft de politie van district Binnensticht meerdere bedrijfsinbraken opgelost. Een 25-jarige inwoner van Zeist is aangehouden.

Op 21 oktober 2003 werd de Zeister op heterdaad betrapt bijeen inbraak bij een instelling aan de Oude Arnhemseweg in Zeist. Bij hem werd toen wangslijm afgenomen voor DNA-onderzoek. Hij werd in bewaring gesteld.

Het afgenomen DNA werd vergeleken met DNA-profielen die zijn opgeslagen in de DNA databank van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Uit dit onderzoek bleek dat het DNA-profiel overeenkwam met het DNA-profiel van sporen die waren gevonden bij een inbraak in een bedrijf aan het Raadhuisplein in Doorn op 18 september 2003, en op dezelfde locatie op 20 september 2003 en bij een inbraak in een instelling op de Oude Arnhemseweg in Zeist op 4 oktober 2003.

Naar aanleiding van deze informatie werd de man opnieuw aangehouden op maandag 29 maart jongstleden. De man werd gehoord over bovenstaande inbraken, die hij bekende.

Ook bekende hij nog een inbraak bij dezelfde instelling aan de Oude Arnhemseweg in Zeist op 9 oktober 2003 en tevens een woninginbraak bij een woning aan de Rembrandtlaan in Doorn in september 2003.

De man zal zich in mei voor de rechter moeten verantwoorden. (Bron: politie Utrecht)