Persberichten regio 13 april

's-Hertogenbosch 13-04-2004

district Den Bosch

GORDELCONTROLE

'S-HERTOGENBOSCH - Maandagmiddag is op de Pettelaarseweg in 's-Hertogenbosch een autogordel controlegehouden. Tien personen werden bekeurd omdat ze hun gordel niet om hadden.

AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

DRUNEN - Maandagavond werd een vechtpartij gemeld op de Grotestraat in Drunen. Een groepje Feynoordaanhangers was slaags geraakt met een groepje Ajaxaanhangers. Bij de vechtpartij raakten twee mannen, 32 en 24 jaar uit Drunen en Nieuwkuijk, zodanig gewond dat ze zich bij de huisartsenpost moesten laten behandelen. Twee mannen 32 en 30 jaar uit Drunen en Rosmalen zijn aangehouden ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in naar de vechtpartij.

TE VEEL GEDRONKEN

DRUNEN - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.15 uur is op de Rijksweg A59 onder Drunen een 33-jarige man uit Waalwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Hij kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 1 uur.

VROUW AANGEHOUDEN MET BUSJE TRAANGAS

'S-HERTOGENBOSCH - Dinsdagmorgen is bij de toegangscontrole van het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan in 's-Hertogenbosch een 45-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw bleek in het bezit te zijn van een busje traangas. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

district Aa & Dommel

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE

VUGHT - Maandagavond is op de Rijksweg N65 onder Vught met een lasergun snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 6 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Een 38-jarige motorrijder uit Vught reed 141 km/u, terwijl op de N65 80 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD

SINT MICHIELSGESTEL - Maandagavond is een 42-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vriendin in hun woning te hebben mishandeld. De vrouw liep een gekneusde pols en een hersenschudding op. Ze is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

HAAREN - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 03.00 uur is op de Helvoirtseweg in Haaren een 34-jarige bromfietser uit Vught bekeurd. De man reed met zijn bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur.

district de Leijgraaf

ALCOHOLCONTROLE

VEGHEL - Maandagavond, rond 21.30 uur is op de Gasthuisstraat in Veghel een 33-jarige man uit Heeswijk Dinther bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----
VEGHEL - In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 01.50 uur werd op de Biezendijk in Veghel een 65-jarige man uit Bergen op Zoom bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 2 uur.
-----
BOEKEL - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 04.20 uur werd op de Kerkstraat in Boekel een 24-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 5 uur.

district Maasland

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

MAREN KESSEL - Maandagmiddag is een 26-jarige man uit Wageningen bij een ongeval gewond geraakt. De man reed op zijn fiets over het fietspad langs de Provincialeweg in de richting Maren Kessel. Op de kruising met de Hogeweg wilde hij linksaf. Bij het linksaf rijden zag hij een van rechtskomende auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Schijndel over het hoofd. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

VERKEERSGEWELD

HEESCH - Maandagavond zijn twee mannen aangehouden voor verkeersgeweld. Het tweetal zat in een auto die over de A50 ter hoogte van Geffen reed. Ter hoogte van het benzinestation wilde de bestuurder van die auto van de rechter naar de linker rijstrook rijden. Daarvoor was echter geen ruimte, in verband met de drukte op de weg. Een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Gemert, die naast hen reed toeterde dan ook omdat de auto met de twee mannen toch naar links wilde. Hierop is de auto met daarin de twee mannen achter de andere auto aangereden. Op de Cereslaan in Heesch, waar de man uit Gemert stopte, stopte ook de auto met de twee mannen. De twee mannen stapten uit de auto en gingen de man uit Gemert te lijf. Deze laatste raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij is behandeld. De twee mannen, 20 en 22 jaar uit Oss zijn aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

BRAND IN SCHOOL

OSS - In de nacht van maandag op dinsdag werd even voor 01.00 uur een brand gemeld in een school aan de Aalbersestraat in Oss. Door de brandweer kon het vuur snel worden geblust. Door nog onbekende oorzaak is op de zolder van de school brand ontstaan.

MAN AANGEHOUDEN

OSS - In de nacht van maandag op dinsdag is een 28-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man veroorzaakte op de eerste hulp van het ziekenhuis in Oss problemen. Hij bedreigde het personeel en wilde hen te lijf gaan. Door de ter plaatse gekomen politiemensen moest peperspray worden gebruikt om de man om de man onder controle te kunnen brengen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

OSS - In de nacht van maandag op dinsdag rond 03.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Klingenstraat in Oss. Bij aankomst van de politie troffen zij twee mannen aan bij de woning, waarvan een deur was opgebroken. Een derde man wist te ontkomen. De twee mannen die werden aangetroffen 21 en 36 jaar uit Oss zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

OSS - Dinsdagmiddag is een 31-jarige man uit Oss aangehouden. De man had van de woning van zijn 30-jarige ex-vrouw in Oss een ruit vernield en was binnengedrongen. In de woning bedreigde hij de vrouw met de dood. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

LAMMEREN GESTOLEN

BERGHEM - In de nacht van maandag op dinsdag zijn vanuit een weiland aan de Halve Morgenstraat in Berghem vijf lammeren gestolen. Een viertal schapen stond nog wel in de wei.

district Land van Cuijk

VROUW ZWAAR GEWOND BIJ ONGEVAL

SINT AGATHA - Dinsdagmorgen is een 42-jarige vrouw uit Oeffelt ernstig gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed, omstreeks 07.50 uur, met haar auto over de Heerstraat in Sint Agatha, komende uit de richting Oeffelt. Door nog onbekende oorzaak is ze van de weg geraakt en tegen een boom gereden. Het slachtoffer is door de brandweer uit het wrak bevrijd. De vrouw is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

OEFFELT - Dinsdagmorgen, rond 08.45 uur werd op de Lietingsestraat in Oeffelt een aanrijding gemeld. Een auto, bestuurd door een 29-jarige man uit Gennep, was tegen de gevel van een woning gereden. Bij controle bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.