Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Woensdag 14 april: het derde Barendrechtse jeugddebat

Gezocht: 'Lagerhuisleden' en Jongerenintiatieven

BARENDRECHT (28 JANUARI 2004) - Barendrecht maakt zich op voor het derde jeugddebat! Over krap twee maanden, op woensdag 14 april 2004, gaan jongeren, volwassen en ouderen met elkaar in discussie over actuele Barendrechtse jeugdthema's. Net als voorgaande jaren wordt het jeugddebat ook dit jaar gehouden in de foyer van theater Het Kruispunt. Het debat begint om 19.30 uur en de organisatie is in handen van het Jongerenplatform en de gemeente Barendrecht. Overigens is men voor het jeugddebat van dit jaar nog op zoek naar enthousiaste deelnemers in alle leeftijdscategorieën.

Het jeugddebat kent dit jaar een gemengde opzet met diverse debatvormen zoals de bekende 'lagerhuis-formule' en een één op één debat. Daarnaast zal de gespreksleider jongeren interviewen die voor Barendrecht iets leuks in gedachten hebben. Nieuw is het forum met jongereninitiatieven, waarbij jongeren of vertegenwoordigers van verenigingen ideeën en plannen kunnen opperen. Het publiek kan vervolgens haar stem laten horen en 'het beste jeugdinitiatief' kiezen. Met deze aanmoedigingsprijs komt de uitvoering ervan alvast een stapje dichterbij. Publiek en deelnemers kunnen erop vertrouwen dat de gesprekken en debatten in goede banen worden geleid door een deskundige gespreksleider. Door de gemengde opzet wil de organisatie het jeugddebat voor een breed publiek aantrekkelijk en leuk maken. Aan decor en muzikale omlijsting wordt dan ook met zorg gewerkt. De debatstellingen worden op dit moment nog niet prijsgegeven, maar net als in voorgaande jaren kunnen deelnemers en bezoekers rekenen op pittige en gewaagde stellingen, die ongetwijfeld uitnodigen tot interessante discussies tussen voor- en tegenstanders.

Meedoen?
De organisatie is voor het jeugddebat van dit jaar nog op zoek naar Barendrechters (jongeren, volwassenen en ouderen) die feeling hebben met jeugdzaken en daarover graag hun zegje willen doen. Begint het te kriebelen om ook een keer in de schijnwerpers te staan? Doe dan mee op woensdag 14 april! Iedereen die mee wil debatteren of mensen die een interessant jongereninitiatief willen aandragen voor de aanmoedigingsprijs, kunnen zich aanmelden bij Stefaan Vanderstappen van de gemeente Barendrecht. Dat kan via (0180) 698 798 of per email: s.vanderstappen@barendrecht.nl . Overigens zijn de opnames van het jeugddebat van vorig jaar nog te zien op www.picturethis.tv/clients/film.htm .

Noot voor de pers,