FENIT

Openheid duurt het langst: Effectiever presteren met open standaarden

10-03-2004 Op woensdag 14 april a.s. organiseert Nederland~ICT samen met het programma OSOSS (onderdeel van ICTU) de bijeenkomst 'Openheid duurt het langst: Effectiever presteren met open standaarden'. Deze ochtendsessie is bedoeld voor softwareleveranciers van open standaarden en open source software en ICT-dienstverleners die zich richten op de overheid.

De afgelopen jaren is er sterke behoefte ontstaan bij veel overheidsorganisaties om een stap verder te gaan met ICT. Bij elektronische dienstverlening blijkt een soepele gegevensuitwisseling van het grootste belang. Veel overheidsorganisaties constateren een grote afhankelijkheid van hun dienstverleners en vragen zich af: zijn er reële alternatieven?

Op woensdag 14 april a.s. organiseert Nederland~ICT samen met het programma OSOSS (onderdeel van ICTU) de bijeenkomst 'Openheid duurt het langst: Effectiever presteren met open standaarden'. In deze sessie willen we u informeren over het beleid dat de rijksoverheid voert op het terrein van open standaarden en de gevolgen die dit kan hebben voor de relatie tussen overheidsorganisaties en ICT-leveranciers. Hoe gaan overheden om met open standaarden en welke rol gaat dit spelen in de manier waarop de overheid ICT-projecten aanbesteedt? En wat vraagt dit van leveranciers?

Programma
10.00 uur Welkom (Sylvia Roelofs, Nederland~ICT) 10.10 uur Beleid rijksoverheid op terrein van open standaarden en open source software (Mark Bressers, OSOSS)
10.45 uur Voorbeelden uit de praktijk
11.15 uur Pauze
11.30 uur Toelichting op CANOS, de Nederlandse catalogus van open standaarden die door het programmabureau OSOSS wordt beheerd (Jack Verhoosel, OSOSS)
12.00 uur Vragen en discussie
12.30 uur Lunch

Datum en locatie
Woensdag 14 april 2004 van 10.00 tot 13.30 uur in de Malietoren (VNO-NCW) te Den Haag.