Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 23 maart 2004

Burgemeester Deetman opent nieuwbouw Ouderenpsychiatrie

Het nieuwe Klinisch Centrum Ouderenpsychiatrie wordt op woensdag 14 april om 16.00 uur officieel geopend door burgemeester Deetman. Tot voor kort waren de afdelingen van Ouderenpsychiatrie nog gevestigd op twee locaties van Parnassia, psycho-medisch centrum. Door de nieuwbouw wordt de klinische zorg vanaf één plek aangeboden.

Parnassia vindt goede huisvesting voor haar patiënten heel belangrijk. Met de oplevering van het nieuwe Klinisch Centrum wordt daar in ruime mate aan voldaan. Door meer de sfeer van een chique woongebouw in het groen uit te ademen, wordt de associatie met een ziekenhuis grotendeels voorkomen. Een mooi gebouw aan de buitenkant met een warme menselijke sfeer van binnen.

Ingang Ingang Klinisch Centrum Ouderenpsychiatrie, Mangostraat 1, locatie Albardastraat

Het Klinisch Centrum Ouderenpsychiatrie is bestemd voor patiënten waarbij specialistisch klinisch onderzoek voor diagnostiek en/of intensieve behandeling nodig is. Er zijn de volgende afdelingen gehuisvest:

* afdeling Geriatrie; voor ouderen met cognitieve problemen, zoals een dementie

* afdeling Opname Ouderenpsychiatrie; voor ouderen met psychiatrische problemen, zoals angst, depressie, manie of psychose

* afdeling Behandeling Ouderenpsychiatrie; voor ouderen die intensieve (vervolg)behandeling en begeleiding nodig hebben.

Ook is er ruimte voor specialistische functies zoals ECT (Electro Convulsie Therapie)-behandeling, fysiotherapie, ergotherapie en activiteitentherapie. Eveneens zijn er voorzieningen voor pedicure en een Internetcafé voor patiënten in het Atrium.

---