Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vier jongereninitiatieven genomineerd

Woensdag 14 april: 3e Jeugddebat Barendrecht

BARENDRECHT (Maandag 29 maart 2004) - Nog zo'n twee weken, en dan is het zover. Dan - op woensdag 14 april - wordt in de foyer van theater Het Kruispunt (Middenbaan 111) al weer het derde Barendrechtse jeugddebat gehouden. Het jeugddebat, dat om 19.30 uur begint, kent dit jaar een gemengde opzet met diverse debatvormen zoals de bekende 'lagerhuis-formule' en een één op één debat. De gespreksthema's gaan uiteraard over jeugd, maar iedereen - dus jong en oud - kan mee debatteren of het debat als toeschouwer bijwonen. De organisatie is in handen van het Jongerenplatform en de gemeente Barendrecht.

Nieuw dit jaar is de verkiezing van het beste jongereninitiatief. Daarvan zijn er door het jongerenplatform vier genomineerd: de jongerenwebsite barendrecht-chilled.nl, een tweede skatepark bij de Henry Dunantlaan, een crossveldje voor bmx-fietsers en 'last-but-not-least' een beach soccer toernooi in Barendrecht. De initiatiefnemers worden tijdens het jeugddebat geïnterviewd en vervolgens is het aan het publiek om een winnaar aan te wijzen. Met deze aanmoedigingsprijs komt de uitvoering van het plan alvast een stapje dichterbij.

Gespreksthema's
Tijdens het Barendrechtse Jeugddebat komen diverse actuele en aansprekende thema's aan de orde. Dit jaar zijn dat onder andere: - Uitgaansmogelijkheden zolang er nog geen discotheek is;
1. Gedrag op straat (verbaal geweld / vandalisme);
2. Jeugdvoorzieningen in Barendrecht-Centrum / Barendrecht-Carnisselande.

Publiek en deelnemers kunnen erop vertrouwen dat het debat in goede banen wordt geleid door een deskundige gespreksleider. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Jan-Dirk Stouten, verslaggever van Radio Rijnmond. Tussen de debatten door zal het Rotterdams duo 'de Woorddansers' het publiek vermaken met passende 'poetry-slam & rap'. Met het jeugddebat wil de organisatie het debatteren voor een breed publiek aantrekkelijk en leuk maken. Aan decor en muzikale omlijsting wordt dan ook met zorg gewerkt. Volg de verdere aankondigingen op de gemeentelijke site www.barendrecht.nl of op de jongerensite www.barendrecht-chilled.nl. Jongeren die graag mee willen doen aan de discussie kunnen zich overigens nog steeds aanmelden bij de organisatie. Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij: Gemeente Barendrecht, Stefaan Vanderstappen, 0180 - 698 268 of s.vanderstappen@barendrecht.nl.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht