RHEUMAVERPLEEGHUIS

Extra mogelijkheden voor patiënten dankzij Hillegersberg-Open

Rotterdam - Woensdag 14 april 2004 vindt voor de vijfde keer het jaarlijkse golftoernooi de Hillegersberg-Open plaats op Golfbaan De Rottebergen. Dit golftoernooi wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Rheumaverpleeghuis, centrum voor Reuma en Revalidatie te Rotterdam. De opbrengst van de Hillegersberg-Open (vorig jaar EUR 50.000,-) komt ten goede aan de patiëntenraad van het Rheumaverpleeghuis, die hiermee geheel naar eigen inzicht dagtochten voor de patiënten organiseert. Op deze manier kan er voor hen iets extras gedaan worden.
Zo werden er in 2003 met de patiënten diverse wandelingen gemaakt, onder andere in Oisterwijk. Die wandeling werd afgesloten met een high tea. Bij een andere gelegenheid werd het Dolfinarium in Harderwijk bezocht en ook is er een boottocht georganiseerd op de Kagerplassen. Voor het vervoer van de veelal zware rolstoelen, moest gebruik worden gemaakt van speciale bussen en per deelnemer was er steeds minimaal één begeleider. Ieder uitstapje is drie maal georganiseerd, waardoor zoveel mogelijk patiënten ook daadwerkelijk mee konden gaan.

Aan het golftoernooi wordt door verschillende bedrijven deelgenomen. Zij spelen om een symbolische prijs. Na afloop van de wedstrijd wordt de deelnemers in het Rheumaverpleeghuis een exclusief dinerbuffet aangeboden waarmee de eigen keukenbrigade bewijst dat zij de vergelijking met de Rotterdamse toprestaurants kan doorstaan. Medewerk(st)ers van verschillende afdelingen doen die avond dienst als ober, terwijl hun collegae van de afdeling services en recreatie live-muziek en cabaret verzorgen. De traditie wil dat ditzelfde diner inclusief muzikale omlijsting ook alle patiënten wordt aangeboden.

Het golftoernooi op 14 april aanstaande start om 12.00 uur. De shot gun, oftewel de start van het evenement, wordt verricht door de heer Leupen, lid van de patiëntenraad.

Toelichting voor de pers:
Tijdens het golftoernooi kunt u kennismaken met de leden van de patiëntenraad die als toeschouwer aanwezig zullen zijn. Ook kunt u met hen van gedachten wisselen tijdens de borrel of tijdens het diner. Bijzonder is dat de bevoegdheden van de patiëntenraad in het Rheumaverpleeghuis verstrekkend zijn: zij kunnen deelnemen aan iedere vergadering, zij zijn betrokken bij het aannemen en het ontslag van alle functionarissen, zij beschikken over een eigen budget en er worden geen besluiten uitgevoerd waartegen de patiëntenraad zich verzet.