Gemeente Amsterdam

Amsterdammers Ontmoeten Elkaar in de speeltuin
7 april 2004 - Amsterdammers Ontmoeten Elkaar
De tweede activiteit van het project Amsterdammers Ontmoeten Elkaar vindt 14 april plaats. Zestig bekende en onbekende Amsterdammers, zowel met als zonder lichamelijke handicap, knappen op die dag een speeltuin op onder begeleiding van Stichting SPIN. Het doel van Amsterdammers Ontmoeten Elkaar is de beeldvorming ten aanzien van mensen met een handicap te wijzigen.

M

Koos Alberts

ensen met een lichamelijke handicap of een chronische ziekte zijn tot veel meer in staat dan men denkt. Allerlei werkzaamheden en activiteiten die alleen voor `gezonde' mensen lijken weggelegd, kunnen zij minstens zo goed. Om de subjectieve beeldvorming rond gehandicapten te veranderen, organiseert Robin Good, in opdracht van de gemeente Amsterdam, het project Amsterdammer Ontmoeten Elkaar. Duizend Amsterdammers mèt en duizend Amsterdammers zonder lichamelijke handicap, gaan een jaar lang leuke dingen samen doen op verschillende terreinen (welzijn, cultuur en sport).

Actieve dag

Dit project vindt op 14 april zijn vervolg met het opknappen van een speeltuin in Amsterdam-Noord. Deze zeer actieve dag wordt begeleid door de Stichting SPIN. SPIN levert een bijdrage aan de sociale integratie en leefbaarheid van de buurt door zomers allerlei activiteiten voor kinderen te organiseren op en rond speeltuinen. Bijvoorbeeld zandkastelen bouwen, vliegers maken, pannenkoeken bakken, slagballen, hutten bouwen en skilopen.

De speeltuin bevindt zich in Amsterdam-Noord in het Bloemenkwartier op de Wingerdweg 260.

Aanmelden

Potentiële deelnemers kunnen zich inschrijven als AOE-vrijwilliger via www.amsterdamontmoet.nl waarna zij ingedeeld worden bij verschillende activiteiten.

Comité van Aanbeveling

In het Comité van Aanbeveling hebben zitting: Burgemeester Cohen, Matthijs van Nieuwkerk, Koos Alberts, Katja Schuurman, Esther Vergeer (Gehandicapte sporter van het jaar 2003), Jos Brink, A. Ruys, John Jaakke (voorzitter Ajax), Nout Wellink (president van De Nederlandsche Bank) en Youp van 't Hek.

© Gemeente Amsterdam