Gemeente Baarn

Wijkbijeenkomst Oude Oosterhei

06-04-2004

Uitkomsten enquête, toelichting op wijk- en buurtgericht werken en het thema veiligheid

Woensdag 14 april organiseert de gemeente een wijkbijeenkomst in de Oude Oosterhei. Deze bewonersavond vindt plaats om 19.30 uur in de basisschool De Bestevaer aan de Piet Heinlaan 28 te Baarn.

Onder leiding van Wethouder J. Glastra van Loon worden deze avond de uitkomsten bekend gemaakt van de onlangs gehouden enquête onder de bewoners. Deze enquête is onderdeel van het project Wijk- en Buurtgericht Werken. Bewoners kunnen deze avond vragen stellen en hun aandachtspunten voor de wijk naar voren te brengen. Het tweede deel van de avond is geheel gewijd aan het thema veiligheid en staat onder leiding van burgemeester drs. M.R.Th.J.G. Wolterink. Alle bewoners van de Oude Oosterhei zijn van harte welkom!

Enquête
Onlangs ontvingen alle bewoners van de Oude Oosterhei een enquête. Met deze enquête konden zij hun mening geven over onder andere het onderhoud van wegen, stoepen en het groen; voorzieningen in de wijk en de veiligheid. Van de bewoners heeft 33% de enquête ingevuld en teruggestuurd. De gemeente Baarn is verheugd over deze respons. De uitkomsten van de enquête zijn namelijk van belang om een gedegen wijkplan voor de wijk te kunnen maken. Grote ergernissen zijn te hard rijden en hondenpoep. Over het algemeen is men tevreden over het onderhoud. De vuilophaal scoort zelfs hoog.
Op 13 maart vond in de Oude Oosterhei een wijkschouw plaats die ook belangrijke informatie opleverde voor het wijkplan.

Wijkbijeenkomst
Tijdens de wijkbijeenkomst geeft projectleider mevrouw L. Naber een korte toelichting op de aanpak van het project Wijk- en Buurtgericht werken. Ook geeft zij een toelichting op de uitkomsten van de enquête. Bewoners kunnen hierop reageren. De gemeente legt deze avond onder meer uit welke zaken op korte termijn worden aangepakt en welke op de middellange en lange termijn. Bij de wijkbijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeente, de politie, Eemland Wonen en de bewonerscommissie van de Oude Oosterhei aanwezig. Ook de Stichting Gehandicaptenbelangen, Seniorenraad en Allochtonenraad zijn voor deze avond uitgenodigd.

Werken aan de wijk!
De gemeente Baarn is met het project Wijk- en Buurtgericht werken gestart en gaat met bewoners en anderen (zoals de politie en de Eemland Wonen) samenwerken aan de leefbaarheid in de wijken van Baarn. De rol van bewonerscommissies is hierbij ook erg belangrijk. Zij zijn immers de ogen en oren van de wijk en kunnen als intermediair optreden tussen gemeente en buurtbewoners. Het doel is een veilige en schone leefomgeving waar mensen prettig wonen en waar zij zich betrokken voelen bij hun wijk. Werken aan de wijk dus!

Elke wijk krijgt een wijkplan. Alle bewoners ontvangen het wijkplan voor hun wijk. In dit plan staan, behalve kerngegevens, karakteristieke wijkinformatie en relevantie informatie van de politie, ook de uitkomsten van de schouw en de wijkavond, en welke activiteiten in de wijk op korte-, lange- en middellange termijn plaatsvinden.

De Oude Oosterhei was van alle wijken als tweede aan de beurt. Eerder werd een wijkschouw (september 2003) en wijkavond (maart 2004) gehouden De Staatsliedenbuurt. Het wijkplan voor de Oude Oosterhei is naar verwachting half mei gereed. In 2004 volgt naar alle waarschijnlijkheid nog het Centrum. Het is de bedoeling dat alle andere Baarnse wijken uiterlijk begin 2006 aan bod zijn geweest.