Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
7 april 2004 p042

Doorsteek Arsenaal binnenkort van start

Paul Depla, wethouder Ruimte en Ton Hirdes, wethouder Cultuur geven woensdag 14 april het startsein voor de doorsteek door het Arsenaal. De doorsteek is het sluitstuk van de Centrum 2000 plannen.

Het belangrijkste doel van de Centrum 2000 plannen voor de binnenstad is het creëren van een tweede winkelroute van de Burchtstraat naar de Molenstraat. Eerder zijn de Marikenstraat en de renovatie van de Molenpoortpassage als onderdelen van die winkelroute gerealiseerd. De bouw van de nieuwe Moenenstraat wordt dit voorjaar afgerond. In die route is de doorsteek door het Arsenaal een essentiële schakel. Bij de opening van de winkels, die gepland is voor de koopzondag van 31 mei, is de doorsteek gereed.

Ook de verbouwing van de parkeergarage Mariënburg, naast het Arsenaal, is eind mei afgerond. Dan is het interieur opgeknapt. Verder heeft de garage nieuwe apparatuur gekregen waarmee achteraf betaald kan worden. Tijdens de openingstijden is de garage bewaakt. Dat geldt ook voor de fietsenstalling met bijna 500 plaatsen die zich naast de garage bevindt.

De komende tijd wordt het Arsenaal ook van binnen grondig verbouwd. Daarna nemen een Vlaams cultureel centrum, een brasserie en proeflokaal en diverse instellingen die met film te maken hebben, hier hun intrek. De functie van het Arsenaal sluit hiermee mooi aan bij de culturele invulling van het Mariënburgplein. De ruimte achter het Arsenaal krijgt de invulling van een horecaterras.