Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Den Haag, 8 april 2004

Geachte redactie,

Op 14 april wordt op kasteel de Haar het startsein gegeven voor een unieke actie tussen ANWB, Vereniging Natuurmonumenten en stichting Kasteel de Haar. Kasteel de Haar ligt vlakbij Utrecht en ligt middenin het zes eeuwen oude landgoed Haarzuilens. Kasteel de Haar is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Het park direct om het kasteel, is zeer gevarieerd door haar oude bomen, waterpartijen en bloemrijke stijltuinen.

In de speeches zullen de heren J.J. de Graeff (algemeen directeur Natuurmonumenten) en G. van Woerkom (hoofddirecteur Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB) toelichting geven op de samenwerking en hun visie op natuur, cultuur en recreatie bij de stad.

Programma
14.00 Ontvangst in het informatiecentrum
14.10 Welkom door de heer C. Hinse, algemeen directeur Kasteel de Haar 14.20 Toelichting door de heer J.J. de Graeff, algemeen directeur Natuurmonumenten. 14.30 Toelichting door en G.H.N.L. van Woerkom, hoofddirecteur ANWB 14.40 Feestelijke opening
14.50 Korte wandeling door het park met als einddoel de grote zaal in het Kasteel waar een drankje wordt geserveerd.

U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom. U kunt zich vooraf aanmelden in het informatiecentrum bij het kasteel. De persmap ligt daar voor u klaar. Direct na de officiële openingshandeling is het voor de pers mogelijk om de vertegenwoordigers van de organisaties apart te spreken voor een toelichting in de Rozentuin van het Kasteel. Het is uiteraard mogelijk om de openingshandeling te fotograferen. De speeches van van Woerkom en de Graeff zijn 14 april beschikbaar voor de media.

Met vriendelijke groet,

Ines van Hees (Natuurmonumenten) en Markus van Tol (ANWB)

Adres: Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Haarzuilens ligt ten westen van de stad Utrecht. Kasteel de Haar is bereikbaar per auto via A2 (afslag Maarssen) of A12 (afslag De Meern).

Indien u (vooraf) vragen heeft kunt u contact opnemen met: Ines van Hees, communicatie vereniging Natuurmonumenten 035-6559604 of 06-54295319 Markus van Tol, persdienst ANWB 070-314 6288