Provincie Overijssel

Provinciale Staten vergaderen over Verkeersplan en Burgerparticipatie

Provinciale Staten van Overijssel vergaderen op 14 april 2004 vanaf 18.00 uur in het provinciehuis te Zwolle. Op de agenda staan onder meer de herziene startnotities 'Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan' en 'Burgerparticipatie'.

In lijn met het onderhandelingsakkoord richt het College de primaire focus op een goede bereikbaarheid van steden en bedrijven ter ontwikkeling van de regionale economie. Deze doelstelling en de realisatie van het Provinciaal Veerkeers- en Vervoersplan wordt aan Provinciale Staten voorgelegd.

Burgerparticipatie Ook zal vergaderd worden over de herziene startnotitie Burgerparticipatie. Gedeputeerde Staten leggen Provinciale Staten een voorstel voor waarin nader werkwijze en methodes schetsen om de betrokkenheid van burgers bij de thema's die de provincie Overijssel onder handen heeft te vergroten.

Eveneens zal het voorstel subsidieverordening Fonds bedrijvenverplaatsingen Overijssel in de Staten worden besproken. Deze subsidieverordening is opgesteld om de bijdrage van de provincie voor de sanering van risicovolle bedrijvigheid door middel van verplaatsing van het bedrijf op een transparante en eenduidige wijze gestalte te geven.

Neemt u contact op met de griffie van Provinciale Staten (038-4251336) over inspreekrecht en hoe u in contact kunt komen met Statenleden.

De agenda's en bijbehorende stukken van de Staten- en commissievergaderingen treft u op het Stateninformatiesysteem. © 2004 Provincie Overijssel