Gemeente Heerlen

b e r i c h t

r
i
c
h
t

Oudkomersgroep nodigt "ervaringsdeskundige" uit

Lezing door Karima Ouchan

De vrouwengroep die in Hoensbroek bezig is met de inburgeringscursus voor oudkomers heeft schrijfster Karima Ouchan uitgenodigd een lezing te houden. In de lezing zal Karima Ouchan in gaan op haar ervaringen. Zij doet dit met de bedoeling te laten zien dat er voor de tweede generatie allochtonen mogelijkheden en kansen zijn om goed terecht te komen.

Karima Ouchan moest van haar vader terug naar Marokko "voor een traditioneel leven als gehoorzame vrouw". Maar ze kwam in verzet en zal tijdens de lezing vertellen wat dat voor haar en haar omgeving betekende. Na de lezing heeft het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen. De lezing wordt gehouden op woensdag 14 april, tussen 9.45 en 12.00 uur in buurtcentrum de Laurier in Heerlen.

inburgering
In Heerlen zijn 10 groepen oudkomers bezig met een inburgeringscursus gericht op maatschappelijke participatie en emancipatie. Een van deze groepen heeft op eigen initiatief de schrijfster uitgenodigd. Op 26 april vindt in het gemeentehuis van Heerlen een bijeenkomst plaats waarin wethouder Peter van Zutphen op feestelijke wijze aan een van de groepen oudkomers de inburgeringscertificaten zal uitreiken.