Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Burenruzie

AMERSFOORT Op dinsdag 13 april werd een man aangehouden na een burenruzie.

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding van een burenruzie in een straat in de wijk Soesterkwartier. Ter plaatse bleek dat een vrouw enkele kinderen zou hebben geslagen omdat zij haar uitscholden. De vrouw werd daarop door een 36-jarige buurtbewoonster aangesproken en ging naar huis. De vrouw vertelde het verhaal aan haar man, die vervolgens weer verhaal ging halen bij de 36-jarige buurtbewoonster. Daarbij zou hij haar éénmaal hebben geslagen of geduwd. Het bovenstaande zorgde voor nogal wat consternatie in de buurt. Politiemensen gingen naar de woning van de man, 35 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort. Hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling van de 36-jarige vrouw.

Politiemensen hebben met de 36-jarige vrouw en met één van de geslagen kinderen, een meisje van 11 jaar, gesproken. Het meisje verklaarde de vrouw te hebben uitgescholden. Daarop had de vrouw een steen naar haar gegooid, waarop het kind met de steen een ruit van de woning van de vrouw had ingegooid. Gezien het feit dat alle partijen wat te verwijten viel, besloot geen van hen aangifte te doen en werd de aangehouden man vrijgelaten.

Vals geld

LEUSDEN Op dinsdag 13 april werd een man aangehouden op verdenking van het betalen met vals geld.

Rond 12.40 uur betaalde een 46-jarige man uit Leusden bij een winkel aan de Hamersveldseweg met een bankbiljet van 10,-. De caissière vermoedde dat het biljet vals was en riep haar chef erbij. Ook de chef meende dat het biljet vals was en de man werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. In afwachting van de politie toonde de verdachte nog enkele biljetten van 10,-, waarvan de personeelsleden dachten dat zij vals waren. Ook de biljetten werden overgedragen aan de politie.

Op het politiebureau werd de verdachte verhoord. Hij ontkende te weten dat het om vals geld ging. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het biljet waar hij aanvankelijk mee betaalde vermoedelijk vals is, maar dat de andere biljetten echt waren. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of het éne biljet echt vals is. Het echte geld heeft de man terug gekregen.