Politie Friesland

Politieberichten van 13/4 (13.00) t/m 14/4 (07.00)

Fryslân 14-04-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact leggen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Leeuwarden: inbraak in woningen
Tussen donderdag en dinsdagochtend is ingebroken in een aantal (in aanbouw zijnde) woningen aan de Offemar (in de Leeuwarder wijk Zuiderburen). Bij drie woningen is een cv-combiketel weggenomen, bij een vierde woning naast de cv-combiketel eveneens een afzuigkap en een kookplaat. Bij een tweetal woningen bleef het bij een poging en werd niets weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Wierden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag om 11.20 uur werd in een winkel aan de Nieuwestad een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, omdat hij een lingeriesetje met een waarde van 29 euro 80 had gestolen. De man is naar het bureau gebracht, alwaar hij bekende. De verdachte kon het bureau omstreeks 17.00 uur met een dagvaarding weer verlaten. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oosterwolde: aanrijding zonder letsel
Dinsdag om 18.55 uur reed een 26-jarige automobilist uit Oosterwolde op de Snellingerdijk. Op de kruising met de Iris sprong de hond van de achterbank op de passagiersstoel. Hierdoor werd de bestuurder afgeleid, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto raakte een paaltje dat aan de linkerzijde van de rijbaan stond. De auto raakte zwaar beschadigd aan de linkervoorzijde en de voorkant. Het paaltje raakte licht beschadigd. Het voertuig is afgesleept.

Haskerdijken: beroving
Rond 18.15 uur krijgt de politie een melding dat een 28-jarige inwoner van Heerenveen gewond in het ziekenhuis ligt. Eerder die middag rond 15.00 uur - reed de man van Akkrum naar Heerenveen, via de Oude Rijksstraatweg. Bij de picknickplaats aan de Van Sminiaweg staat een man bij een auto, die gebaart dat hij pech heeft. De inwoner van Heerenveen biedt zijn hulp aan, maar ziet dan dat de man een mes heeft. Door een tweede man wordt hij van achteren op het hoofd geslagen. Het slachtoffer moet zijn portemonnee afgeven. Daarna wordt hij geslagen en getrapt, waarna hij zijn bewustzijn verliest. Na lange tijd komt hij bij en reist naar huis. Hier wordt besloten naar de huisarts te gaan, die de man vervolgens naar het ziekenhuis stuurt. Pas dan wordt de politie gewaarschuwd. Deze heeft de plaats delict onderzocht en een buurtonderzoek gehouden. Ook is de aangever gehoord.

Sneek: rijden onder invloed
Woensdag om 01.10 uur werd een 36-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Akkerwinde. De man bleek te hebben gedronken. De man blies 290 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Surhuisterveen: openlijke geweldpleging
Dinsdag om 23.15 uur fietste een 16-jarige inwoner van Surhuisterveen over de Burmaniastraat. Op een gegeven moment zag hij een drietal jongeren staan, maar hij fietste gewoon door. Ongeveer een kilometer later wordt de 16-jarige tot stoppen gedwongen. Een van de jongeren schopt tegen zijn fiets en zijn borstkas. Ook een andere jongen slaat en schopt het slachtoffer. Hierop vlucht het slachtoffer lopend. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. E politie heeft de zaak in onderzoek.

Metslawier: rijden onder invloed
Woensdag om 01.50 uur werd een 48-jarige automobilist uit Buitenpost gecontroleerd op de Dongerawei. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 570 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur.

Leeuwarden: aanhouding bij poging inbraak
Woensdag omstreeks 02.45 uur was een 38-jarige inwoonster van Leeuwarden aan het inbreken in een woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg. De ruit van de voordeur was vernield met een tegel. Bij deze actie was de vrouw licht gewond geraakt. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Drachten: poging inbraak school
Woensdagochtend werd ingebroken in een school aan de Stationsweg. Met twee honden werd een zoekslag door het gebouw gemaakt. Er werd niemand aangetroffen. Wel werden in de naaste omgeving van de school twee videorecorders aangetroffen. Hierop is enige tijd gepost, maar de verdachte(n) waren gevlogen. De school moet nog aangifte doen.

Heerenveen: aanhouding twee verdachten
Woensdag om 00.10 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een fiets aan het stelen waren bij het NS-station. Hierop is de politie naar het station gereden, samen met de getuige. Twee mannen, 27 en 20 jaar, woonachtig in Sonnega, gooiden net een fiets weg en deden alsof ze een lekke band hadden. Het slot van de fiets bleek verbroken. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De vreemdelingenpolitie wordt eveneens bij het onderzoek betrokken.